Print
Salade met gerookte zalm, avocado en dille dressing.

Salade met gerookte zalm en avocado

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingredi├źnten

Salade:

  • 125 gr warmgerookte zalmfilet
  • 100 gr radijs
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 75 gr rucola slamelange
  • optioneel: komkommer

Dille dressing:

  • 30 ml mayonaise of Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el appelcider azijn
  • 1/2 el mosterd
  • 1 el verse of gedroogde dille
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: 1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote plank de radijs in plakjes, de avocado in stukjes en de uien in ringen. Verdeel vervolgens de gesneden groente en rucola slamelange over twee borden. Snijd de zalmmoot in kleine stukjes en verwarm de stukjes kort in de magnetron. Je kunt de zalmstukjes ook koud serveren.
  2. Maak ondertussen de dressing door alle ingredienten in een bakje met een garde door elkaar te kloppen. Verdeel de verwarmde zalmstukjes over de twee borden en besprenkel de salade met de dille dressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van de salade
  • Calorie├źn: 405
  • Vetten: 34,5
  • Koolhydraten: 5,5
  • Vezels: 2,5
  • Eiwitten: 16,2
Copy link