Salade met garnalen en avocado.

Salade met Hollandse garnalen

We hebben weer een nieuwe koolhydraatarme salade voor jullie gemaakt en dit keer met een bijzonder ingrediënt. Dit recept wordt namelijk gemaakt met vis uit onze eigen Noordzee, namelijk de Hollandse garnaal! We combineren de Hollandse garnalen met avocado, tomaat en sla. Simpel, gezond en voedzaam!

Hollandse garnalen gezond?
De Hollandse garnaal wordt ook wel de grijze garnaal genoemd vanwege zijn roze-grijze kleur. Deze garnalen bevatten veel vitamines en mineralen. Ze bevatten in bijzonder veel vitamine B12 en jodium. De Hollandse garnalen hebben een licht ziltige smaak en gaan daarom goed  samen met smaken die niet te veel overheersen. Als je houdt van een heftige ziltige smaak, voeg dan wat zeekraal toe. Zeekraal is van zichzelf zout en ziltig en gaat goed bij de garnalen.

De limoen kan in dit recept niet ontbreken. Door de toevoeging van limoen- of citroensap versterk je de smaak van de garnalen. Dit zorgt voor een echte smaaksensatie. We voegen ook avocado toe omdat dit goed samen gaat met de garnalen. Avocado’s bevatten veel gezonde vetten die ons energie geven. Zoals we weten, hebben we vetten nodig voor energie. Als je de avocado weglaat, vervang deze dan door een product dat ook vetten bevat zoals olie of amandelen.

Tip
Je kunt de salade vergroten door extra groenten toe te voegen. Smaken die goed bij dit recept passen zijn: zeekraal, bloemkool, komkommer, venkel of wat gehakte amandelen. Door extra ingrediënten toe te voegen kun je de salade vergroten en ook maken tot een hoofdgerecht of als groter lunchgerecht bij meer trek. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten!

Print
Salade met garnalen en avocado.

Salade met Hollandse garnalen

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch
  • Keuken: Hollands

Schaal

Ingrediënten

  • 150 g ijsbergsla
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 limoen
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snij de ijsbergsla grof, peterselie klein, limoen door de helft, de tomaten en avocado in blokjes. 
  2. Doe alles samen met de garnalen in een mengkom
  3. Pers de limoen uit boven de mengkom. Voeg de olijfolie, peper en zout toe en meng goed. 
  4. Verdeel over twee borden en garneer met schijfje limoen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 366
  • Vetten: 27,8
  • Koolhydraten: 4,1
  • Vezels: 5
  • Eiwitten: 22,7

 

Salade met garnalen en avocado.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*