Na een periode van veel regen en kou lijkt de zomer eindelijk echt in aantocht. Bij warmer weer krijgen we meer zin in makkelijke en frisse maaltijden. Salades zijn dan een perfecte keuze. Deze keer hebben we een koolhydraatbepertke salade met kip en mango gemaakt. De mango voegt een frisse en zoete smaak toe, terwijl de verse kruiden het gerecht helemaal afmaken!
Hoe maak je een gezonde salade?
Een gezonde salade bevat voldoende groenten, vezels, eiwitten en gezonde vetten. De basis van deze salade bestaat uit spinazie, maar je kunt ook rucola, ijsbergsla of veldsla gebruiken.
Verder gebruiken we kipfilet als eiwitbron. Kip bevat veel eiwitten en weinig vet. Voeg daarom altijd voldoende dressing toe en vergeet de avocado niet. Avocado is rijk aan gezonde vetten en helpt bij het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel.
De dressing bestaat uit olijfolie, knoflook en limoensap. Wil je de dressing wat zoeter maken? Voeg dan een klein beetje steviadruppels of erythritol toe. Je kunt ook wat mosterd of tahin toevoegen voor een ander smaakje.
Variatietips
Volg je een streng koolhydraatarm dieet en is mango te hoog in koolhydraten voor jou? Vervang dit dan door aardbeien i.c.m. met wat geitenkaas of laat de mango helemaal weg. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.
PrintSalade met kip en mango
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 20
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Lunch, Diner
Ingrediënten
- 1 kipfilet (200 gr)
- 1/2 el Italiaanse kruiden
- zout en peper
- 1 el olijfolie
- 10 cherrytomaten
- 40 gr mango
- 1/2 avocado
- 2 snack komkommers
- 100 gr babyspinazie
- handje alfalfa (optioneel)
- 1 klein teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 el limoensap
- zout en peper
- verse basilicum (garnering)
- verse munt (garnering)
Bereidingswijze
- Kruid de kip met Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Bak de kip rondom goudbruin. Zet het vuur laag en de deksel op de pan en bak zachtjes gaar.
- Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango, avocado en komkommer in plakjes.
- Voeg de spinazie toe aan een diep bord. Verdeel hier de cherrytomaten, mango, avocado, komkommer en alfalfa overheen.
- Pers de knoflook en meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing.
- Snijd de kip in plakjes en leg over de salade.
- Garneer met verse basilicum, munt en dressing.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: Hele salade
- Calorieën: 665
- Vetten: 40,5
- Koolhydraten: 12,7
- Vezels: 9,5
- Eiwitten: 54,1
geweldige combinatie van smaken. bij iedere hap genoten. wij hebben veldsla en een rucola melange gebruikt.