Salade met makreel, rode biet en kappertjes

Salade met makreel, rode biet en kappertjes

We kunnen geen genoeg krijgen van salade recepten. Zeker als het zonnetje weer schijnt en de zomer om de hoek staat. Deze salade met makreel, rode biet, kappertjes en zelfgemaakte dressing is super lekker, voedzaam en gezond. Deze salade bevat alles wat je lichaam nodig heeft en staat al binnen 10 minuten op tafel!

Waarom is deze salade gezond?
De eiwitbron van deze salade is makreel. Makreel valt onder de vette vis soorten. Dit betekent dat makreel naast eiwitten, vitamines en mineralen ook rijk is aan omega 3-vetzuren. Omega 3-vetzuren staan bekend om hun gunstige effecten voor hart- en vaatziekten, gewichtsverlies en je immuunsysteem. Omega 3 gaat namelijk ontstekingen in het lichaam tegen. Het Nederlandse voedingspatroon bevat vaak weinig omega 3 en meer omega 6. Het is daarom goed om 1 keer per week vette vis te eten, zoals makreel of zalm. 

Deze goedgevulde salade bevat naast vis ook verse groente. In dit recept gebruiken we rode bieten en komkommer. Rode bieten zijn het hele jaar in Nederland verkrijgbaar en bevatten veel van de vitamines A, C, B11 en mineralen zoals kalium, magnesium en calcium. Rode bieten gaan goed samen met makreel omdat rode bieten een aardse smaak hebben wat goed samengaat met het vette van de makreel. We gebruiken in dit gerecht gekookte rode bieten zodat je ze alleen nog hoeft te snijden.

Tips
De dressing is een mengsel van witte wijnazijn, mosterd, olijfolie en citroensap. Het kleine zuurtje in deze dressing maakt de salade helemaal af! Je kunt de dressing ook weglaten en vervangen door olijfolie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.

Print
Salade met makreel, rode biet en kappertjes

Salade met makreel, rode biet en kappertjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Schaal

Ingrediënten

Salade

  • 75 g gemengde slamelange
  • 100 g gekookte biet
  • 1/4 komkommer
  • 120 gr makreelfilet
  • 1 el kappertjes
  • schijfje citroen

Dressing

  • 1,5 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verdeel de sla over een diep bord of schaal en snijd de komkommer en rode bieten in stukjes. Voeg de gesneden groente toe aan de sla. 
  2. Maak de dressing door de wittewijnazijn, citroensap en mosterd goed te mengen. Voeg de olijfolie toe samen met peper en zout en meng nog 1 keer tot 1 geheel.
  3. Meng de helft van de dressing door de salade. Verdeel dan de makreel en kappertjes over de salade en besprenkel met de overgebleven dressin. Breng de salade op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 535
  • Vetten: 30,6
  • Koolhydraten: 7
  • Vezels: 5
  • Eiwitten: 41,3
Salade met makreel, rode biet en kappertjes

3 Reacties

  1. heerlijk fris, ik dacht dat ik geen rode bietjes lusste maar in deze combi, erg lekker. gaan we zeker vaker eten

    Reageer
  2. Dit is wederom een blijvertje voor ons… En ik wil de website bedanken voor alle geweldige recepten en suggesties. Koolhydraatarm eten zou een stuk saaier zijn in ons leven zonder low carb chef!

    Reageer
  3. Heerlijke, frisse salade en snel te bereiden.
    Heb ‘m een keer met makreel en een keer met forel gemaakt.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*