Print
Salade met makreel, rode biet en kappertjes

Salade met makreel, rode biet en kappertjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Schaal

Ingrediënten

Salade

  • 75 g gemengde slamelange
  • 100 g gekookte biet
  • 1/4 komkommer
  • 120 gr makreelfilet
  • 1 el kappertjes
  • schijfje citroen

Dressing

  • 1,5 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verdeel de sla over een diep bord of schaal en snijd de komkommer en rode bieten in stukjes. Voeg de gesneden groente toe aan de sla. 
  2. Maak de dressing door de wittewijnazijn, citroensap en mosterd goed te mengen. Voeg de olijfolie toe samen met peper en zout en meng nog 1 keer tot 1 geheel.
  3. Meng de helft van de dressing door de salade. Verdeel dan de makreel en kappertjes over de salade en besprenkel met de overgebleven dressin. Breng de salade op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 535
  • Vetten: 30,6
  • Koolhydraten: 7
  • Vezels: 5
  • Eiwitten: 41,3
Copy link