Salade met forelfilet, gerookte zalm en garnalen.

Salade met trio van vis

Deze salade met een combinatie van drie soorten vis is een echte traktatie. Niet alleen jij wordt er blij van, maar je lichaam ook. Deze salade zit boordevol gezonde vetten en eiwitten. Deze smakelijke trio van vis salade wordt gemaakt van zalm, forel en Hollandse garnalen. Je zet deze salade binnen 10 minuten op tafel!

Salade met 3 soorten vis

Deze salade draait voornamelijk om de vis. Vis bevat veel eiwit en onverzadigd vet. Onverzadigd vet is belangrijk voor gezonde hart en bloedvaten. We combineren in deze salade forel, zalm en garnalen. De Hollandse garnalen halen we uit onze eigen zee en bevatten veel vitamine B12. Voor deze salade gebruiken we de gerookte variant van forel en zalm. Gerookte zalm staat bekend om zijn hoge gehalte aan omega 3 vetzuren. Omega 3 gaat ontstekingen in het lichaam tegen en verlaagt de hoeveelheid vet in het bloed. Door de combinatie van deze drie vissen krijg je verschillende goede stoffen binnen.

We gebruiken ijsbergsla als sla basis. Je kunt deze ook vervangen door een andere slasoort naar keuze. Naast ijsbergsla gebruiken we ook witlof. Witlof bevat veel vitamine A,B en C, maar ook foliumzuur. Het heeft een vochtafdrijvende werking en bevat probiotica. Probiotica zorgt voor gezonde darm. Een heerlijke combinatie met vis is zeekraal. Zeekraal is een groente met een wat zoutige, ziltige smaak en bevat veel calcium en vezels. Zeekraal is in de meeste supermarkten te krijgen. Bij de visboer wordt het ook vaak verkocht. Mocht je dit niet kunnen vinden, dan kun je de zeekraal ook weglaten. 

Tips
Je kunt nog extra ingrediënten toevoegen aan deze salade zoals komkommer of kappertjes. Voor de dressing kun je zelf een keuze maken. In vis salades wordt vaak zure room, roomkaas of mayonaise gebruikt. Je kunt ook alleen olijfolie gebruiken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.

Print
Salade met forelfilet, gerookte zalm en garnalen.

Salade met trio van vis

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 kleine rode ui
  • 1 stronk witlof
  • 50 gr zeekraal
  • 100 gr gerookte forelfilet
  • 80 gr gerookte zalm
  • 50 gr Hollandse garnalen
  • 40 gr walnoten
  • 1 citroen
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • verse dille
  • 2 el zure room of mayonaise (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de ijsbergsla fijn als je een krop gebruikt en de rode ui in ringen. Haal de blaadjes van de witlof af en snijd deze in reepjes. Voeg de gesneden groente toe aan een kom.
  2. Spoel de zeekraal af en voeg dit toe aan de kom. Meng alles even goed door elkaar en verdeel de salade over twee borden
  3. Snijd de forel in blokjes en en de zalm in kleine stukjes. Verdeel de Hollandse garnalen, forel en zalm over de twee borden.
  4. Hak de walnoten in kleinere stukken en verdeel dit over de borden. Besprenkel de salade met een beetje citroensap en leg op elk bord een schijfje citroen. 
  5. Breng de salade op smaak met peper, zout, olijfolie en verse dille. Je kunt ook wat zure room of mayonaise toevoegen. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 432
  • Vetten: 31,6
  • Koolhydraten: 4,7
  • Vezels: 3,8
  • Eiwitten: 30,1

 

Salade met forelfilet, gerookte zalm en garnalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*