Schuimgebakje met vanille mascarpone topping.

Schuimgebakje

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm dessert, schuimgebakje. Dit schuimgebakje is een van de ingezonden recepten van onze tweede winactie! Het schuimgebakje is lekker luchtig en de saus van mascarpone, vanille en slagroom maakt het helemaal af!

Bereidingstips:
Omdat er geen suiker gebruikt duurt het stijfkloppen van de eiwitten langer. Bij het gebruiken van een garde ben je al snel langer dan een kwartier bezig met kloppen. Wij raden daarom aan om een elektrische mixer te gebruiken voor zowel het stijfkloppen van de eiwitten als de slagroom. Hiermee bespaar je veel tijd en heb je geen spierpijn de volgende dag! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Schuimgebakje met vanille mascarpone topping.

Schuimgebakje

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 7 porties 1x
  • Categorie: Dessert

Schaal

Ingrediënten

  • eiwitten van 4 middelgrote eieren
  • Steviala kristal naar smaak
  • paar druppels citroen aroma
  • 100 gr mascarpone
  • 100 ml slagroom
  • 1/2 vanillestokje of vanille aroma
  • handjevol fruit

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Pak vervolgens een grote kom en klop hierin de eiwitten, citroenaroma en zoetstof stijf totdat er pieken ontstaan. Plaats m.b.v. van een opscheplepel het stijfgeklopte eiwit in hoopjes op een bakblik bekleed met bakpapier. Duw dan kuiltjes in de hoopjes en bak de gebakjes 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd vervolgens het vanillestokje in de lengte doormidden. Gebruik het uiteinde van het stokje als handvat en trek vanaf daar een mes recht door de vrucht. Gebruik de botte kant van je mes om in één keer de zaadjes uit het stokje te halen, druk stevig maar niet te hard.
  3. Pak dan een bakje en meng hierin de mascarpone, zoetstof en vanille goed door elkaar en zet dit apart. Pak nu nog een grote kom en klop hierin de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de mascarpone. Haal dan na 40 minuten de schuimpjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Verdeel na het afkoelen de saus over de schuimpjes en serveer met wat fruit.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/7
  • Calorieën: 110
  • Vetten: 10,8
  • Koolhydraten: 1,2
  • Eiwitten: 3,1
Schuimgebakje met vanille mascarpone topping.

4 Reacties

  1. gerry van der wens

    ze blijven zacht

    Reageer
  2. Heb ze al 3 keer gemaakt. Hééél erg lekker en zalig voor bij de koffie

    Reageer
  3. Deze gisteren voor het eerst gemaakt.. goed gelukt en deze zijn echt heerlijk! Mijn dochter is er ook fan van. Voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  4. Hallo Quint,

    Vandaag bovenstaand recept van je geprobeerd. Jammer dat ik geen fotootje kan plaatsen ? ze zagen er niet zo mooi uit als jouw gebakje maar man ow man wat waren ze heeeeerlijk!

    Trouwens, gisteravond je sesam kip geprobeerd! Ook al een succes. Dit maakt het koolhydraat arm/ beperkt toch heel aangenaam.

    Onze dank is groot voor al dit lekkers!

    Groet, Anna

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*