Bord met twee sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt.

Sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt

Lekker koolhydraatarm gerecht voor onderweg!

Dit sla wrap recept met gevuld met Aziatisch gehakt is een van mijn favoriete lunch recepten. De sla wraps zijn licht verteerbaar, gezond en super lekker. Maar nog fijner is het feit dat je de sla wraps ook koud kunt eten. Hierdoor kun je de sla wraps gemakkelijk meenemen als lunch naar je werk of studie. Deze sla wraps zijn gevuld met rundergehakt, groente en hoisinsaus. Voor degene die liever geen rood vlees eten, hebben wij ook een soortgelijk sla wrap recept met kipgehakt. Ik ben benieuwd wat jullie van het recept vinden. Laat het ons weten door onderaan de pagina in de commentsectie een reactie achter laten.

Print
Bord met twee sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt.

Sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 25 minutes
  • Porties: 12 sla wraps
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

  • 12 grote bladeren sla
  • 500 gr rundergehakt
  • 50 ml hoisinsaus
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
  • 4 stengels lente-ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijgesneden
  • 1 el plantaardige olie
  • 1-2 el chili saus
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el rijstwijn azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el honing
  • 1/4 tl peper en zout
  • optioneel: komkommer en wortel, in reepjes gesneden

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Maak de slablaadjes schoon en dep ze droog, doe dit voorzichtig zodat ze niet scheuren. Verwarm in een grote koekenpan de plantaardige olie op een hoog vuur. Voeg de paprika en ui toe en bak dit 3 minuten. Voeg dan ook de gehakt toe en bak nog eens 5 minuten, breek onder het bakken de gehakt in kleine stukjes.
  2. Giet na 5 minuten bakken het vet uit de pan en zet de koekenpan weer op een iets lager vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de knoflook, sojasaus, hoisinsaus, chili saus, gember, rijstwijn azijn en honing toe. Kook dit totdat de saus is ingedikt, ongeveer 3-4 minuten.
  3. Voeg tenslotte de lente-ui toe. Doe het gebakken vlees vervolgens in een grote kom en zet de sla bladeren klaar. Lepel het vlees in de sla bladeren en serveer. Garneer eventueel met reepjes komkommer en wortel.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 sla wrap
  • Calorieën : 120
  • Vetten : 7,0
  • Koolhydraten : 3,1
  • Eiwitten : 8,4

One Comment

  1. Een heerlijk en makkelijk recept, kinderen vinden het ook erg lekker en vragen vaak of ik het weer wil maken. Echt een aanrader.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*