Heerlijke sla wraps gevuld met kalkoenfilet, bacon, avocado en basilicum mayonaise!

Sla wraps gevuld met kalkoenfilet en bacon

Een lekker koolhydraatarm lunch recept, sla wraps gevuld met kalkoenfilet en bacon!

Deze heerlijke sla wraps heb ik gevuld met avocado, tomaat, kalkoenfilet, bacon en basilicum mayonaise. De sla wraps zijn handig om mee te nemen als lunch voor op het werk of de studie. Het is ook mogelijk om de sla wraps te serveren als hoofdgerecht bij het avondeten. Bij het maken van de sla wraps heb ik gebruik gemaakt van ijsbergsla. Kies bij het boodschappen doen de grootste krop ijsbergsla uit, dit maakt het oprollen van de wraps een stuk makkelijker. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Tip: Bekijk ook onze andere koolhydraatarme sla wrap recepten. Er is keuze uit sla wraps met Oosters kipgehakt, sla wraps met Aziatisch gehakt en sla wraps met hummus en kalkoenfilet.

Print
Heerlijke sla wraps gevuld met kalkoenfilet, bacon, avocado en basilicum mayonaise!

Sla wraps gevuld met kalkoenfilet en bacon

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 wraps 1x
  • Categorie: Lunch

Schaal

Ingrediënten

Basilicum mayonaise:

  • 23 el mayonaise
  • 6 blaadjes basilicum
  • optioneel: 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 tl citroensap

Wraps:

  • 1 krop ijsbergsla
  • 6 plakjes kalkoenfilet of kipfilet
  • 4 plakjes uitgebakken ontbijtspek
  • 1 kleine avocado
  • 1 romatomaat
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Om de basilicum mayonaise te maken doe je de mayonaise, basilicum, fijngeperste knoflook en citroensap in een kleine keukenmachine of blender. Zet het apparaat even kort aan om alles goed te mengen.
  2. Snijd vervolgens op een grote snijplank de avocado en tomaat in plakjes. Pak de krop ijsbergsla erbij en scheur de twee grootste bladen eraf. Doe op beide twee plakjes kipfilet of kalkoenfilet. Smeer boven op de plakjes filet een beetje basilicum mayonaise. Leg bovenop deze laag nog een plakje kalkoen of kipfilet, bacon, plakjes tomaat en avocado.
  3. Kruid licht met zout en peper vouw dan de onderkant van de slawrap naar boven, de zijkanten in en rol het dan dicht als een burrito. Serveer de sla wraps koud.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wrap
  • Calorieën: 300
  • Vetten: 27,5
  • Koolhydraten: 4,8
  • Eiwitten: 12,8

3 Reacties

  1. Super lekker!! Ik heb wel een kleine aanpassing gedaan: pesto door Zaanse mayo gedaan en zongedroogde tomaten ipv de Roma tomaat ivm makkelijker oprollen.
    Maar jeetje wat een heerlijke combi! Super bedankt

  2. Erg lekker. Zelfs mijn dochter van 2 vond het heerlijk met het hete weer van vandaag. Heerlijk fris! Bedankt.

  3. Heerlijk waren ze. Ik heb er kruidenkaas op gesmeerd ipv die mayonaise. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*