Print
Heerlijke sla wraps gevuld met kalkoenfilet, bacon, avocado en basilicum mayonaise!

Sla wraps gevuld met kalkoenfilet en bacon

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 wraps 1x
  • Categorie: Lunch

Schaal

Ingrediënten

Basilicum mayonaise:

  • 23 el mayonaise
  • 6 blaadjes basilicum
  • optioneel: 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 1 tl citroensap

Wraps:

  • 1 krop ijsbergsla
  • 6 plakjes kalkoenfilet of kipfilet
  • 4 plakjes uitgebakken ontbijtspek
  • 1 kleine avocado
  • 1 romatomaat
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Om de basilicum mayonaise te maken doe je de mayonaise, basilicum, fijngeperste knoflook en citroensap in een kleine keukenmachine of blender. Zet het apparaat even kort aan om alles goed te mengen.
  2. Snijd vervolgens op een grote snijplank de avocado en tomaat in plakjes. Pak de krop ijsbergsla erbij en scheur de twee grootste bladen eraf. Doe op beide twee plakjes kipfilet of kalkoenfilet. Smeer boven op de plakjes filet een beetje basilicum mayonaise. Leg bovenop deze laag nog een plakje kalkoen of kipfilet, bacon, plakjes tomaat en avocado.
  3. Kruid licht met zout en peper vouw dan de onderkant van de slawrap naar boven, de zijkanten in en rol het dan dicht als een burrito. Serveer de sla wraps koud.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wrap
  • Calorieën: 300
  • Vetten: 27,5
  • Koolhydraten: 4,8
  • Eiwitten: 12,8
Copy link