Print
Sla wraps gevuld met kip en groente.

Sla wraps met Mexicaanse kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 70
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 6 sla wraps 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Kipmarinade

  • 300 gr kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el limoensap
  • 1 el Taco kruiden
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • zout en peper naar smaak

Wraps

  • 1 krop romaine sla
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 250 gr cherrytomaten

Saus

  • 125 ml zure room
  • 1 el mayonaise
  • handje verse peterselie
  • 1/2 el limoensap
  • 1/4 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de kruiden voor de marinade goed door elkaar. Voeg de olijfolie toe en meng nog eens goed. Snijd de kip eventueel in blokjes en voeg dit toe aan de marinade. Zet de kom in de koelkast en laat de marinade minimaal een uur intrekken.
  2. Meng ondertussen in een kom alle ingrediënten voor de saus met een garde door elkaar. Dek de kom af met huishoudfolie en zet het in de koelkast. Snijd vervolgens de avocado, komkommer, cherrytomaten en ui in kleine stukjes.
  3. Pak dan de kom met de kip uit de koelkast. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en voeg de kip en de marinade toe aan de pan. Bak de kip in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Zet op een grote plank een aantal slabladeren op een rijtje en vul deze met de gesneden groente en kip. Garneer met de saus en serveer. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 sla wraps
  • Calorieën: 359
  • Vetten: 22,8
  • Koolhydraten: 7,4
  • Eiwitten: 28,4
Copy link