Romaine sla gevuld met Oosters gekruide kipfilet.

Sla wraps met Oosters kipgehakt

Frisse wraps gevuld met Oosters gekruide kipgehakt!

Sla wraps zijn ideaal om mee te nemen als gezonde lunch naar het werk of de studie. Daarnaast smaakt het ook erg goed en kun je het met van alles vullen. Gisteren had ik na het maken van de kipgehaktballetjes nog een beetje kipgehakt over. Van de overgebleven kipgehakt heb ik deze heerlijke koolhydraatarme sla wraps met Oosterse kipgehakt gemaakt. De sla wraps heb ik gevuld met kipgehakt, champignons, lente-ui en Oosterse kruiden. Met dit recept maak je ongeveer negen sla wraps. Een portie staat gelijk aan drie gevulde sla wraps.

Tips:
– Probeer ook onze andere sla wraps recepten. Er is keuze uit kalkoenfilet en bacon wrapssla wraps met Aziatisch rundergehakt en sla wraps met hummus en kalkoenfilet.

Print
Romaine sla gevuld met Oosters gekruide kipfilet.

Sla wraps met Oosters kipgehakt

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd : 25 minutes
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Cuisine: Oosterse

Ingrediënten

  • 500 gr naturel kipgehakt
  • 2 el sesamzaadolie of wokolie
  • 110 gr champignons
  • 6 gr verse basilicum
  • 2-3 el hoisinsaus
  • 1 tl verse gember, fijngesneden
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl gehakte knoflook
  • 1 tl rijstazijn
  • 1 tl maizena
  • 1 krop romaine sla
  • 3 stengels lente-ui

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de champignons, lente-ui en basilicum in kleine stukjes. Verwarm vervolgens in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur de wokolie. Doe de kipgehakt in de pan en bak dit gaar, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de champignons en basilicum aan de pan en bak nog eens 5 minuten.
  2. Pak ondertussen een kleine kom en meng hierin met een garde de sojasaus, hoisinsaus, gember, knoflook, rijstazijn en maizena. Voeg de saus toe aan de kipgehakt en laat een aantal minuten mee sudderen. Voeg tenslotte de lente-ui toe aan de pan.
  3. Pak de krop romaine sla en verwijder voorzichtig de bladeren. Maak de bladeren schoon met water en plaats op op vier borden. Vul de slabladeren met de kipgehakt en serveer met sojasaus. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 348
  • Vetten : 25,2
  • Koolhydraten : 6,8
  • Eiwitten : 23,5

One Comment

  1. Dit recept en de kipgehaktballetjes ga ik in de loop van deze week maken
    (moet eerst kipgehakt kopen)
    Lijkt me erg lekker.
    ga gehaktballetjes ook bij een groentemix maaltijd gebruiken
    en de wraps als ‘amuse’ bij een maaltijd
    (Ik kook 1 x per week voor 3 oudere dames – die alles lusten en alles willen uitproberen)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*