Frisse sla wraps gevuld met tonijn, cherrytomaten, wortel en ui!
Met dit recept maak je een gezonde en koolhydraatarme versie van gevulde tortilla wraps. De truc is het gebruiken van slabladeren in plaats van Mexicaanse wraps. Dit maakt de gevulde wraps zowel fris als koolhydraatarm! Bij het maken van de sla wraps heb ik gebruik gemaakt van romaine sla. Romaine sla is van nature steviger dan botersla en ijsbergsla. De sla wraps heb ik vervolgens gevuld met tonijn, cherrytomaten, wortel, ui en een frisse avocado dressing!
Tips:
Je kunt de gevulde sla wraps met tonijn en avocado dressing serveren als lunch of lichte avondmaaltijd. Wil je graag ook andere sla wrap vullingen uit proberen? Geen probleem! Op onze site is er keuze uit de volgende sla wrap recepten: sla wraps met hummus en kalkoenfilet, sla wraps gevuld met Aziatisch gehakt en sla wraps met kalkoenfilet en bacon.

Sla wraps met tonijn en avocado dressing
- Bereidingstijd: 20
- Totale tijd: 20
- Porties: 1 portie (4 slawraps) 1x
- Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
Ingrediënten
Sla wraps:
- 4 grote slabladeren (romaine sla)
- 1 blikje tonijn, uitgelekt (102 gram uitlekgewicht)
- 45 gr cherrytomaten
- 30 gr geraspte wortel
- 1/2 kleine rode ui
Avocado dressing:
- 100 gr Griekse yoghurt
- 1/2 avocado
- 3 el verse peterselie
- optioneel: 1/2 jalapeño peper
- 1/2 teentje knoflook
- sap van 1/4 limoen
- 1/4 tl zout
- zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
- Pak om de avocado dressing te maken een blender of keukenmachine. Voeg de yoghurt, avocado, peterselie, jalapeño, knoflook, limoensap, zout en peper toe. Zet de blender aan en meng tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe als je de dressing te dik vindt.
- Pak vervolgens een grote snijplank en snijd de cherrytomaten en rode uien in kleine stukjes.
- Laat het blikje tonijn uitlekken, voeg de tonijn toe aan een kom en roer de helft van de dressing er doorheen.
- Verdeel vervolgens de tonijn, cherrytomaten, ui en wortel over de vier sla bladeren. Besprenkel de sla bladeren met de overgebleven dressing en serveer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 4 slawraps
- Calorieën: 413
- Vetten: 23,3
- Koolhydraten: 12,1
- Vezels: 6,9
- Eiwitten: 35,1

Vandaag voor de eerste keer gemaakt om eens iets anders dan gewoon een slaatje te eten.
Lekkere afwisseling was dit.
Voor de eerste keer gemaakt. Geweldig!!
Erg lekker! Ik laat de wortels weg, ben geen fan van wortel en in de avocado saus heb ik de peterselie vervangen door koriander en meer avocado voor wat extra saus :-).
Tonijn is toch niet vegetarisch……optie: gebruik de tonijn vd Vegetarische slagerij.
Dit was erg lekker, maar niet genoeg voor een lunch of avondeten…eerder een voorgerecht.
Vandaag voor het eerst dit gerecht gemaakt. Smaak was heerlijk zeker in combinatie met de zelf gemaakte avocado dressing.