Ingrediënten
Schaal
Sla wraps:
- 4 grote slabladeren (romaine sla)
- 1 blikje tonijn, uitgelekt (102 gram uitlekgewicht)
- 45 gr cherrytomaten
- 30 gr geraspte wortel
- 1/2 kleine rode ui
Avocado dressing:
- 100 gr Griekse yoghurt
- 1/2 avocado
- 3 el verse peterselie
- optioneel: 1/2 jalapeño peper
- 1/2 teentje knoflook
- sap van 1/4 limoen
- 1/4 tl zout
- zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
- Pak om de avocado dressing te maken een blender of keukenmachine. Voeg de yoghurt, avocado, peterselie, jalapeño, knoflook, limoensap, zout en peper toe. Zet de blender aan en meng tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe als je de dressing te dik vindt.
- Pak vervolgens een grote snijplank en snijd de cherrytomaten en rode uien in kleine stukjes.
- Laat het blikje tonijn uitlekken, voeg de tonijn toe aan een kom en roer de helft van de dressing er doorheen.
- Verdeel vervolgens de tonijn, cherrytomaten, ui en wortel over de vier sla bladeren. Besprenkel de sla bladeren met de overgebleven dressing en serveer.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 4 slawraps
- Calorieën: 413
- Vetten: 23,3
- Koolhydraten: 12,1
- Vezels: 6,9
- Eiwitten: 35,1