Print

Sla wraps met tonijn en avocado dressing

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 4 sla wraps 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

Sla wraps:

  • 4 grote slabladeren (romaine sla)
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 45 gr cherrytomaten
  • 30 gr geraspte wortel
  • 1/2 kleine rode ui

Avocado dressing:

  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 1/4 kleine avocado
  • 3 el verse peterselie
  • optioneel: 1/2 jalapeño peper
  • 1/2 teentje knoflook
  • sap van 1/4 limoen
  • 1/8 tl zout
  • zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Pak om de avocado dressing te maken een blender of keukenmachine. Voeg de yoghurt, avocado, peterselie, jalapeño, knoflook, limoensap, zout en peper toe. Zet de blender aan en meng tot een gladde saus. Voeg een beetje water toe als je de dressing te dik vindt.
  2. Pak vervolgens een grote snijplank en snijd de cherrytomaten en rode uien in kleine stukjes. Verdeel vervolgens de tonijn, cherrytomaten, ui en wortel over de vier sla bladeren. Besprenkel de sla bladeren met een el dressing en serveer!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 sla wraps
  • Calorieën: 176
  • Vetten: 6,3
  • Koolhydraten: 6,4
  • Eiwitten: 22,3
Copy link