Ingrediënten
Schaal
Pindasaus
- 60 gr pindakaas
- 25 ml sojasaus
- sap van 1/4 limoen
- 30 ml water
- 1/2 tl sambal oelek
- 1 tl geraspte gember
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 1/4 tl paprikapoeder
- peper naar smaak
Slawraps
- 1 groene paprika
- 1 teentje knoflook, geperst
- 5 radijsjes
- 1 stengels bosui
- 4 grote of 8 kleine romaine sla bladeren
- 450 gr kipgehakt
- zout en peper
- 45 gr pinda’s
- extra bosui (garnering)
- peper (garnering)
- verse koriander (garnering)
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de pindasaus met elkaar en zet opzij.
- Snijd de paprika in dunne reepjes, pers de knoflook en snijd de radijsjes en bosui in plakjes. Breek de slabladeren af en maak ze schoon.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en fruit de knoflook een halve minuut. Voeg het kipgehakt toe, kruid met peper en zout en bak gaar.
- Roer vervolgens de pindasaus er doorheen, houd wat achter om later nog te gebruiken bij het opdienen.
- Schep de pinda’s, de bosui en de paprika door het gehakt. Bak nog een paar minuten mee.
- Verdeel de slabladeren over de borden. Schep het gehaktmengsel op de bladeren.
- Garneer met verse bosui, peper, koriander en radijsjes.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 grote of 2 kleine slawraps (1/4 van totaal)
- Calorieën: 351
- Vetten: 22,6
- Koolhydraten: 4,2
- Vezels: 6,4
- Eiwitten: 29,4