Stokjes souvlaki met rode en gele paprika en rode ui op de grill.

Souvlaki met paprika en ui

Een populair Grieks fast food gerecht!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, souvlaki. Dit is een heerlijk barbecue of grill gerecht met varkenshaas, paprika en uien gemarineerd in een marinade van sojasaus, olijfolie, oregano en knoflook! Souvlaki is een populair Grieks fast food gerecht bestaande uit vlees met groente gegrild boven een houtskoolvuur. De Grieken gebruiken voornamelijk varkensvlees om souvlaki te maken, maar het is ook mogelijk om de souvlaki met kip, rund of lam te maken. In Griekenland en Cyprus serveert men souvlaki vaak met in een pita broodje met tomaatjes, uitjes en tzatziki.

Serveersuggestie:
Je kan de souvlaki serveren tussen een koolhydraatarm pitabroodje of wrap. Ook is het mogelijk om de souvlaki te serveren met een frisse Zomerse salade, zoals deze Griekse salade! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
Stokjes souvlaki met rode en gele paprika en rode ui op de grill.

Souvlaki met paprika en ui

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Griekse

Schaal

Ingrediënten

  • 600 gr varkenshaas, in blokjes gesneden
  • 20 ml olijfolie
  • 20 ml sojasaus
  • 1/2 ui
  • 1/2 groen of rode paprika
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote glazen kom de citroensap, olijfolie, sojasaus, oregano en de knoflook. Voeg vervolgens de blokjes varkenshaas en peper naar smaak toe aan de marinade. Dek de kom af en laat de marinade 2 tot 3 uur in de koelkast intrekken. Snijd ondertussen de ui en paprika in kleine stukjes.
  2. Verwarm de barbecue of grill voor en rijg de varkenshaas, paprika en uien aan de satéstokjes. Vet het rooster van de grill of barbecue in met een beetje olie. Plaats dan de spiesjes op het rooster en bak 10 tot 15 minuten, draai de spiesjes ook af en toe.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 189
  • Vetten: 8,1
  • Koolhydraten: 4,7
  • Eiwitten: 24,4
Stokjes souvlaki met rode en gele paprika en rode ui op de grill.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*