Print
Stokjes souvlaki met rode en gele paprika en rode ui op de grill.

Souvlaki met paprika en ui

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Griekse

Schaal

Ingrediënten

  • 600 gr varkenshaas, in blokjes gesneden
  • 20 ml olijfolie
  • 20 ml sojasaus
  • 1/2 ui
  • 1/2 groen of rode paprika
  • citroensap van 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/4 tl gedroogde oregano
  • peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote glazen kom de citroensap, olijfolie, sojasaus, oregano en de knoflook. Voeg vervolgens de blokjes varkenshaas en peper naar smaak toe aan de marinade. Dek de kom af en laat de marinade 2 tot 3 uur in de koelkast intrekken. Snijd ondertussen de ui en paprika in kleine stukjes.
  2. Verwarm de barbecue of grill voor en rijg de varkenshaas, paprika en uien aan de satéstokjes. Vet het rooster van de grill of barbecue in met een beetje olie. Plaats dan de spiesjes op het rooster en bak 10 tot 15 minuten, draai de spiesjes ook af en toe.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 189
  • Vetten: 8,1
  • Koolhydraten: 4,7
  • Eiwitten: 24,4
Copy link