Pasta pesto is zonder twijfel mijn favoriete pastagerecht. Het is eenvoudig, snel te bereiden en valt altijd bij iedereen in de smaak. De combinatie van groene pesto, kaas en een romige saus geeft de pasta een heerlijke, volle smaak. Traditioneel wordt pasta pesto vaak gemaakt met penne, maar voor deze koolhydraatarme variant gebruiken wij speciale koolhydraatarme spaghetti van het Italiaanse merk FeelingOK. Deze pasta bevat 60% minder koolhydraten en is daarnaast eiwitrijk, wat de maaltijd extra vullend en verzadigend maakt!
Hoe maak je de lekkerste pasta pesto?
De smaak van pasta pesto hangt sterk af van de kwaliteit van de groene pesto die je gebruikt. Goedkopere opties in de supermarkt zijn vaak gemaakt met zonnebloemolie en bevatten meestal geen pijnboompitten, terwijl ze vaak toch tussen de 2 en 3 euro kosten. Voor slechts 1 euro extra kun je echter een pesto krijgen die is gemaakt met olijfolie, pijnboompitten, verse basilicum en echte Parmezaanse kaas. Mijn favoriet is de Pesto alla Genovese van het merk De Cecco (verkrijgbaar bij de Albert Heijn). Daarnaast bevat de pesto van dit merk slechts 4 gram koolhydraten per 100 gram.
Verder is de basis voor de saus ook erg belangrijk, gebruik hiervoor slagroom en geen kookroom. Ook de basis van de saus is belangrijk: gebruik slagroom in plaats van kookroom voor een rijke, romige saus. Met alleen deze twee ingrediënten krijg je al een heerlijke, romige saus. Wil je de saus naar een nog hoger niveau tillen? Voeg dan wat zongedroogde tomaatjes toe voor extra diepte en smaak.
Tips
Voor de spaghetti kun je kiezen tussen de FeelingOK Fibre+ spaghetti of de Protein+ spaghetti (beide verkrijgbaar in onze shop Lowcarbcenter). Deze twee soorten kun je vergelijken met gewone en volkoren spaghetti. De Protein+ spaghetti bevat nog minder koolhydraten, maar heeft na het koken een stevigere structuur. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere pasta recepten.
PrintSpaghetti kip pesto (koolhydraatarm)
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 35
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Italiaans
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet(blokjes)
- 1 tl Italiaanse kruiden
- zout en peper
- 100 gr FeelingOK fibre+ spaghetti of protein spaghetti
- 125 ml slagroom
- 35 gr Parmezaanse kaas, geraspt of poeder
- 35 gr zongedroogde tomaten, afgewogen zonder olie
- 125 gr cherrytomaten
- 100 gr groene pesto (alle genovese)
- 2 handjes rucola
- extra Parmezaanse kaas (garnering)
- handje verse basilicum
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe aan een kom. Kruid de blokjes met Italiaanse kruiden, zout, en peper. Voeg wat olijfolie toe en meng goed door elkaar.
- Kook de pasta. Breng een grote pan met water aan de kook en zout het goed met ongeveer 1 eetlepel zout. Doe de spaghetti in het kokende water en kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak ondertussen in een hapjespan op hoogvuur de kipblokjes goudbruin. Zet het vuur lager en voeg vervolgens de slagroom, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten toe. Breng aan de kook en kook, totdat de kip helemaal gaar is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
- Bak ondertussen in een andere pan of airfryer de cherrytomaten, totdat deze zacht zijn.
- Voeg dan de uitgelekte spaghetti toe aan de pan met de kip en meng goed.
- Zet het vuur uit en voeg de pesto toe, roer dit door de spaghetti in de pan.
- Verdeel de spaghetti over 2 borden en serveer met rucola, Parmezaanse kaas, verse basilicum en geroosterde cherrytomaten .
Tips
De voedingswaarden hieronder zijn met de Fibre+ spaghetti van FeelingOK, kies je voor de protein variant. Dan bevat 1 portie: 875 kcal | 57,3 g vetten | 12,9 g koolhydraten | 20,4 g vezels | 66,9 g eiwitten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 886
- Vetten: 56,5
- Koolhydraten: 20,6
- Vezels: 20,9
- Eiwitten: 63,9
Heerlijk recept. I.p.v. kipfilet kippengehakt genomen en courgettespaghetti gebruikt. Zongedroogde tomaten achterwege gelaten (bevatten veel koolhydraten)
Weer een heerlijk recept. Courgetti ipv spaghetti gebruikt.
Dit gerecht was zo lekker dat we het recept 2 dagen achter elkaar hebben gemaakt. De 2e dag hebben we coquilles gebruikt en die combi was wat mij betreft nog lekkerder! We hebben verse Italiaanse kruiden gebruikt en honingtomaatjes voor een echte smaakexlosie. Deze gaan we zeker vaker maken!