Print

Spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 60
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 2 hours
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingredi├źnten

Gehaktballetjes:

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 50 gr crostini toastjes of croutons, verkruimeld
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • 1/4 tl verse zwarte peper, fijngemalen
  • 1/8 tl knoflookpoeder

Tomatensaus:

  • 1 middelgroot ei, losgeklopt
  • 24 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 25 ml olie
  • 2 blikken gepelde tomaten (800 gr)
  • 1/4 tl zout
  • 1 laurierblad
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 middelgrote ui, in stukjes gesneden

Spaghetti:


Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de verkruimelde de crostini’s of croutons, peterselie, Parmezaanse kaas, zwarte peper, knoflookpoeder, het gehakt en geklopte ei. Meng alles met de handen goed door elkaar en vorm 12 kleine gehaktballetjes. Plaats de gehaktballetjes op een bord en dek af met huishoudfolie en plaats in de koelkast.
  2. Verwarm in een grote koekenpan of sauspan de olijfolie en voeg de fijngesneden knoflook en ui toe. Bak de uitjes en knoflook totdat de uitjes beginnen te verkleuren. Voeg dan de gepelde tomaten uit blik, zout, en het laurierblad toe. Plaats een deksel op de koekenpan en zet het vuur laag. Laat dit 40 tot 90 minuten sudderen. Voeg na het sudderen de tomatenpuree, basilicum, zwarte peper en de gehaktballen uit de koelkast toe en laat nog eens 20-30 minuten sudderen met de deksel erop, totdat de gehaktballen gaar zijn.
  3. Als de gehaktballen bijna klaar zijn doe je de Nutriwell spaghetti en een snufje zout in een pan met kokend water. Laat de spaghetti 10 minuten koken, laat het uitlekken en verdeel over 4 borden. Verdeel dan ook de gehaktballetjes en tomatensaus over de borden en serveer. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorie├źn: 557
  • Vetten: 17,0
  • Koolhydraten: 25,1
  • Eiwitten: 59,8
Copy link