Spaghetti pompoen gevuld met bolognesesaus

Spaghetti pompoen bolognese

Vandaag heb ik een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht gemaakt met spaghetti pompoen. Na het bakken van deze speciale pompoen kun je het vruchtvlees met een vork uit elkaar trekken tot ‘spaghetti’ slierten. De spaghetti pompoen is glutenvrij en bevat slechts 4,8 gram koolhydraten per 100 gram. Dit maakt het een perfect alternatief voor normale pasta als je een glutenvrij of koolhydraatarm dieet volgt. Helaas is de spaghetti pompoen niet het hele jaar verkrijgbaar. Het seizoen loopt van de herfst tot het begin van de winter. Je kunt de spaghetti pompoen kopen in de grote supermarkten, zoals Albert Heijn en Jumbo of biowinkels, zoals Ekoplaza.

Tips:
Het is super makkelijk om de spaghetti pompoen te bereiden. Het duurt even voordat de pompoen gaar is, maar ondertussen kun je een heerlijke saus maken. Ik heb zelf een bolognesesaus gemaakt, maar je kunt ook voor een andere vulling kiezen. Laat bijvoorbeeld het gehakt weg om er een vegetarisch gerecht van te maken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Heb je vragen over het recept? Plaats dan onderaan de pagina een reactie.

Print
Spaghetti pompoen gevuld met bolognesesaus

Spaghetti pompoen bolognese

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

Spaghetti pompoen:

  • 1 spaghetti pompoen
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 tl oregano

Bolognesesaus

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 250 gr champignons
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr tomatenpulp
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 170 gr ricotta
  • 30 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 gr geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Bestrijk de pompoen met de olijfolie en breng op smaak met oregano, zout en peper. Pak vervolgens een bakplaat en leg de pompoen met de gesneden kant naar beneden op de bakplaat. Bak de pompoen 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snijd ondertussen de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes. Pak een grote hapjespan en verwarm een el olijfolie in de pan. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak dit 2-3 minuten, totdat de ui en knoflook begint te verkleuren. Voeg het gehakt toe en bak dit gaar. Voeg dan de champignons toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg ten slotte de tomatenpulp, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en laat de saus 20 minuten boven een laag vuur sudderen.
  3. Haal de pompoen na het bakken uit de oven en trek het vruchtvlees voorzichtig met een vork los. Doe het vruchtvlees in een kom en voeg de ricotta en geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng dit goed door elkaar en doe een beetje vruchtvlees terug in de pompoen. Voeg dan de bolognesesaus toe en daarna weer een beetje vruchtvlees. herhaal dit totdat de pompoen is gevuld.
  4. Bestrooi de pompoen met geraspte mozzarella en doe de pompoen terug in de oven. Bak de gevulde pompoen 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Verdeel na het bakken in 4 porties en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het totaal
  • Calorieën: 554
  • Vetten: 36,1
  • Koolhydraten: 12,1
  • Eiwitten: 40,1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*