Heerlijke sperziebonen met gebakken bacon en ui.

Sperziebonen met bacon en ui

Een lekker en gezond koolhydraatarm bijgerecht!

Hebben jullie ook wel is dat groente zo saai en flauw smaakt? Dit bijgerecht brengt daar verandering in. Deze verse sperziebonen met bacon hebben een heerlijke ui en knoflook smaak. Een groot pluspunt is dat het recept koolhydraatarm is. Dit recept kan je als voorgerecht serveren maar ook als hoofdgerecht met een stukje vlees erbij.

Sperziebonen zijn vers verkrijgbaar in de lente, zomer en herfst. De pot en diepvries sperziebonen zijn het hele jaar verkrijgbaar. Sperziebonen bevatten per 100 gr slechts 7 gr koolhydraten. Daarnaast zijn sperziebonen ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vezels, B-vitamines en antioxidanten. Ik hoop dat jullie de sperziebonen met bacon lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Heerlijke sperziebonen met gebakken bacon en ui.

Sperziebonen met bacon

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 6 plakken bakbacon
  • 55 gr gesneden uien
  • 12 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 300 gr verse sperziebonen, schoongemaakt
  • 160 ml water
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de plakjes bacon in een grote en diepe koekenpan. Bak het op matig hoog vuur totdat er vet uit de bacon komt. Snijd ondertussen de knoflook in kleine stukjes en maak de sperziebonen schoon en verwijder de uiteinden.
  2. Doe dan de gesneden uien en knoflook in de pan en bak dit voor 1 minuut mee. Voeg na 1 minuut ook het water en de sperziebonen toe aan de koekenpan. Laat de bonen koken totdat het water verdampt is en de sperziebonen gaar zijn. Als de sperziebonen nog niet gaar zijn voeg je nog wat water toe en wacht je tot dit verdampt is.
  3. Voeg de peper en zout toe en serveer het gerecht in 4 porties. De sperziebonen met bacon kan je als voorgerecht serveren maar het is ook lekker voor bij het hoofdgerecht met een stukje vlees erbij.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 97
  • Vetten: 5,4
  • Koolhydraten: 7,0
  • Eiwitten: 6,2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*