Print
Heerlijke sperziebonen met gebakken bacon en ui.

Sperziebonen met bacon

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 6 plakken bakbacon
  • 55 gr gesneden uien
  • 12 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 300 gr verse sperziebonen, schoongemaakt
  • 160 ml water
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Doe de plakjes bacon in een grote en diepe koekenpan. Bak het op matig hoog vuur totdat er vet uit de bacon komt. Snijd ondertussen de knoflook in kleine stukjes en maak de sperziebonen schoon en verwijder de uiteinden.
  2. Doe dan de gesneden uien en knoflook in de pan en bak dit voor 1 minuut mee. Voeg na 1 minuut ook het water en de sperziebonen toe aan de koekenpan. Laat de bonen koken totdat het water verdampt is en de sperziebonen gaar zijn. Als de sperziebonen nog niet gaar zijn voeg je nog wat water toe en wacht je tot dit verdampt is.
  3. Voeg de peper en zout toe en serveer het gerecht in 4 porties. De sperziebonen met bacon kan je als voorgerecht serveren maar het is ook lekker voor bij het hoofdgerecht met een stukje vlees erbij.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 97
  • Vetten: 5,4
  • Koolhydraten: 7,0
  • Eiwitten: 6,2

22 reviews