Print
Schaaltje met gebakken sperziebonen gegarneerd met geroosterde walnoten.

Sperziebonen met walnoten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr sperziebonen
  • 60 gr walnoten
  • 15 gr boter
  • 15 ml olijfolie
  • 1 el peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats de walnoten op een ingevette bakplaat. Doe dan de bakplaat in de de oven en bak de walnoten voor 6-8 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Doe de sperziebonen in een pan met kokend water en voeg zout naar smaak toe. Kook de sperziebonen ongeveer 5 minuten. Laat de bonen vervolgens uitlekken en spoel ze af met koud water.
  3. Smelt vervolgens boter en olie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en bak ze ongeveer 4 minuten. Voeg dan de walnoten en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 189
  • Vetten: 14,2
  • Koolhydraten: 8,1
  • Eiwitten: 5,4
Copy link