Frisse sperziebonensalade met cherrytomaten en feta kaas.

Sperziebonensalade met feta

Vandaag had ik niet zo’n zin om uitgebreid te koken. Ik had toevallig nog wat sperziebonen over uit moestuintje en besloot hiervan een hoofdgerecht in elkaar te toveren. Na door meerdere kookboeken te hebben doorgebladerd had kwam ik op het idee om een frisse salade van de sperziebonen te maken. Sperziebonen hebben op zich zelf een flauwe smaak. Ik heb de salade wat meer smaak gegeven door er cherrytomaten, feta en geschaafde amandelen aan toe te voegen. Het eindresultaat is een frisse en gezonde sperziebonensalade. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren maar ook als bijgerecht. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, zijn er opmerkingen plaats dan een reactie!

Print
Frisse sperziebonensalade met cherrytomaten en feta kaas.

Sperziebonensalade met feta

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 75
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 1 hour 20 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 450 gr sperziebonen, uiteinden verwijderd
  • 150 gr cherry tomaten, in tweeën gesneden
  • 110 gr feta kaas, verkruimeld
  • 40 gr geschaafde amandelen
  • 2 el rode ui, in stukjes gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el verse basilicum
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • peper en zout naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan gevuld met water op een middelhoog vuur. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe samen met wat zout naar smaak. Kook de sperziebonen 5 tot 8 minuten. Laat het water uit het pannetje na het koken uitlekken en verplaats de sperziebonen naar een grote kom.
  2. Voeg vervolgens de fetakaas, tomaten en rode ui toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Doe dan de geschaafde amandelen in een koekenpan en rooster deze 2 tot 3 minuten boven een middelhoog vuur. Leg na het roosteren de geschaafde amandelen even op een bord.
  3. Pak een klein kommetje en meng hierin de olijfolie, rode wijnazijn, knoflook en basilicum. Giet de dressing over de salade en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Strooi vervolgens ook de geschaafde amandelen over de salade. Zet de sperziebonen salade 1 uur in de koelkast voor dat je het serveert. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 210
  • Vetten: 14,4
  • Koolhydraten: 7,6
  • Eiwitten: 6,8
Frisse sperziebonensalade met cherrytomaten en feta kaas.

8 Reacties

  1. Erg lekker gerecht ik heb hem geserveerd met een eigengemaakte hamburger en vers gebakken frietjes

    Reageer
  2. Gemaakt…..héérlijk, heb dit in Griekenland gegeten, dus meegenomen. Rode punt paprika en rucula toegevoegd….. probeer maar.
    Wel paar tomaatjes en feta aanhouden

    Reageer
  3. Heerlijk recept en makkelijk te maken, voor de liefhebbers garnalen erbij, frietjes of lekker stokbroodje

    ,

    Reageer
  4. Ik heb het met.puntpaprika en appelazyn gemaakt omdat ik.dat had, het was overheerluck, dank.voor.je recept! Groet, Paula

    Reageer
  5. Deze week gemaakt, iedereen vond het een succes, ook lekker bij de bbq, ziet er ook nog prachtig uit!

    Reageer
  6. Heerlijk was het! Blijf erin! Hen het met basilicum olie gedaan!

    Reageer
  7. Heerlijk, ipv wijn azijn, witte balsamico gebruikt.

    Reageer
  8. Yes, heb dit recept net gemaakt, was goed gelukt!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*