Print
Frisse sperziebonensalade met cherrytomaten en feta kaas.

Sperziebonensalade met feta

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 75
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 1 hour 20 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 450 gr sperziebonen, uiteinden verwijderd
  • 150 gr cherry tomaten, in tweeën gesneden
  • 110 gr feta kaas, verkruimeld
  • 40 gr geschaafde amandelen
  • 2 el rode ui, in stukjes gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el verse basilicum
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan gevuld met water op een middelhoog vuur. Voeg als het water kookt de sperziebonen toe samen met wat zout naar smaak. Kook de sperziebonen 5 tot 8 minuten. Laat het water uit het pannetje na het koken uitlekken en verplaats de sperziebonen naar een grote kom.
  2. Voeg vervolgens de fetakaas, tomaten en rode ui toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Doe dan de geschaafde amandelen in een koekenpan en rooster deze 2 tot 3 minuten boven een middelhoog vuur. Leg na het roosteren de geschaafde amandelen even op een bord.
  3. Pak een klein kommetje en meng hierin de olijfolie, rode wijnazijn, knoflook en basilicum. Giet de dressing over de salade en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Strooi vervolgens ook de geschaafde amandelen over de salade. Zet de sperziebonen salade 1 uur in de koelkast voor dat je het serveert. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 210
  • Vetten: 14,4
  • Koolhydraten: 7,6
  • Eiwitten: 6,8
Copy link