Print
Drie spinazie brownies met mozzarella, paprika en ui.

Spinazie brownies met mozzarella

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 55 minutes
  • Porties: 12 brownies 1x
  • Categorie: Snacks, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 280 gr spinazie, diepvries
  • 50 gr bloem
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 middelgroot ei
  • 110 ml melk
  • 50 gr boter
  • 1/2 middelgrote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 115 gr geraspte mozzarella

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ovenschaal in van 20×20 cm. Doe de spinazie in een middelgrote pan en vul met water, totdat de spinazie bedekt is. Kook de spinazie gaar, ongeveer 5 minuten en laat daarna uitlekken.
  2. Snijd vervolgens de paprika, ui en knoflook in kleine stukjes en bak de groente in een grote koekenpan zacht. Meng dan in een grote kom de bloem, bakpoeder en zout.
  3. Voeg al roerend de melk, gesmolten boter en het ei toe en dan ook de spinazie, groente en mozzarella kaas. Schenk het mengsel in de ovenschaal en bak 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Laat de spinazie brownies na het bakken afkoelen en verdeel dan in 12 porties.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brownie
  • Calorieën: 75
  • Vetten: 3,9
  • Koolhydraten: 5,5
  • Eiwitten: 4,9