Print
3 porties spinazie quiche met kaas zonder korst

Spinazie quiche zonder korst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingredi├źnten

  • 190 gr bevroren gesneden spinazie
  • 1 middelgrote ui
  • 4 eieren
  • 200 gr geraspte kaas
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een quichevorm/taartvorm/ (20 cm) of vier ramekins in met olijfolie of boter. Snijd vervolgens op een grote snijplank de ui in kleine stukjes.
  2. Verhit een el olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien toe en roer af en toe totdat de uien beginnen te kleuren. Voeg dan de spinazie toe en bak dit totdat het overtollige vocht is verdwenen of laat het vocht uitlekken.
  3. Pak een grote kom en meng hierin de eieren, kaas, peper en zout. Voeg dan de spinazie en uien toe en klop het tot 1 geheel. Doe het mengsel in de quichevorm of ramekins.
  4. Bak de spinazie quiche in de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten. Laat de spinazie quiche na afloop 10 minuten afkoelen voordat je begint met eten. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorie├źn: 310
  • Vetten: 23,7
  • Koolhydraten: 4,8
  • Eiwitten: 20,4
Copy link