Chiapudding met spirulina

Spirulina chiapudding

We hebben weer een nieuwe chiapudding gemaakt! Dit keer een chiapudding met spirulina. We zijn fan van de chiapudding, want dit ontbijtje bevat alles wat je nodig hebt om de dag met veel energie te beginnen. De basis voor een chiapudding zijn chiazaadjes en (plantaardige) melk of yoghurt. De zaadjes nemen tijdens het weken vocht op, waardoor het de structuur van een pudding krijgt. Chiapudding is niet alleen super makkelijk te maken, maar ook nog eens super gezond, voedzaam en lekker!

Waarom is chiapudding een goede keuze?
De chiapudding is een perfect koolhydraatarm ontbijt. Het bevat veel gezonde vetten, eiwitten en vezels. De vezels zorgen er o.a. voor dat je bloedsuiker stabiel blijft, hierdoor krijg je geen suikerdip na het eten van de pudding. Daarnaast krijg je met deze pudding door de chiazaad en lijnzaad veel omega-3-vetzuren binnen.  Deze gezonde vetten krijgen wij Nederlanders al snel te weinig binnen, terwijl ze juist zo belangrijk zijn.

Eiwitten zijn naast vezels ook erg belangrijk om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Chiazaad bevat wat eiwitten, maar niet voldoende om de minimale hoeveelheid te behalen. De overige eiwitten halen we uit eiwitpoeder en collageen. We gebruiken voor dit recept vegan vanille eiwitpoeder. De vanille smaak gaat goed samen met de rest van de smaken in deze pudding. Samen met de collageen krijg je ruim voldoende eiwitten binnen tijdens je eerste eetmoment.

Spirulina chiapudding maken
Zoals je misschien op de foto al hebt gezien is deze chiapudding groen. De groene kleur komt door de spirulina poeder. Spirulina poeder is gemaakt van algen. Algen zijn rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen en leveren hierdoor veel gezondheidsvoordelen. Zo zorgt spirulina voor een stabiele bloedsuiker, is het effectief bij ontgiftingsprocessen in het lichaam en heeft het een hoge ontstekingsremmende werking. Dit ontbijt bevat werkelijk alles! Je kunt spiruline poeder kopen bij de bio supermarkt, gezondheidswinkels of in onze eigen shop Lowcarbcenter!

Tips
De volvette kokosmelk geeft de chiapudding een zoete en romige smaak. Daarbij is volvette kokosmelk, zoals het al zegt, rijk aan vetten. Vetten zijn jouw nieuwe vorm van brandstof en leveren energie. Gebruik daarom een combinatie van volvette kokosmelk met amandelmelk of havermelk zodat je voldoende energie binnenkrijgt. Bekijk voor meer inspiratie ook onze chocolade chiapudding, chiapudding met rood fruit en onze andere ontbijt recepten.

Print
Chiapudding met spirulina

Spirulina chiapudding

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 195
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

Pudding

Topping


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng alle droge ingrediënten voor de pudding goed door elkaar en voeg deze toe aan een afsluitbaar (weck) potje. Roer vervolgens de kokosmelk en plantaardige melk door de droge ingrediënten.
  2. Laat het potje 10 minuten staan en roer daarna nog eens goed door elkaar. 
  3. Zet de chiapudding in de koelkast tot de volgende ochtend. Haal de chiapudding uit de koelkast en top af met keto granola, cacao nibs en wat bosbessen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 potje / schaaltje
  • Calorieën: 641
  • Vetten: 45.6
  • Koolhydraten: 7,4
  • Vezels: 20,9
  • Eiwitten: 35,2

 

Chiapudding met spirulina

2 Reacties

  1. Ik ben geen fan van amandelmelk. Kan ik dat vervangen door kokosmelk?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*