Ovenschaal met sugar snaps met gesmolten Parmezaanse kaas.

Sugar snaps uit de oven

Sugar snaps, daar zit toch veel suiker in?

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, sugar snaps uit de oven. Dit is een heerlijk fris bijgerecht met sugar snaps, Parmezaanse kaas, sjalotten en tijm. Sugar snaps zijn een kruising tussen doperwten en peutljes. Deze kruising maken de sugar snaps heerlijke knapperige, ietswat zoete peulvruchten. Je zou denken dat sugar snaps veel koolhydraten bevatten, maar dit valt hartstikke mee! Een portie sugar snaps van 100 gr bevat slechts 5 gr koolhydraten. Verse sugar snaps van Nederlandse bodem zijn verkrijgbaar van mei tot september in de meeste supermarkten en groenteboeren. Buiten het seizoen worden de sugar snaps vooral uit het buitenland geïmporteerd en deze worden bij de meeste grote supermarkten verkocht.

Serveersuggestie:
Deze sugar snaps uit de oven zijn heerlijk om te eten als bijgerecht bij een stukje vlees of kip. Neem een kijkje bij onze hoofdgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
Ovenschaal met sugar snaps met gesmolten Parmezaanse kaas.

Sugar snaps uit de oven

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd : 15 minutes
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Voorgerechten
  • Cuisine: Italiaanse

Ingrediënten

  • 225 gr sugar snaps
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 ml olijfolie
  • 15 gr sjalotten, in stukjes gesneden
  • 1 tl verse tijm, in stukjes gehakt
  • zout en peper naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Pak dan de verse sugar snaps en verwijder de puntjes en eventuele draden. Verspreid de sugar snaps op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de sugar snaps met olijfolie. Strooi vervolgens de Parmezaanse kaas sjalotjes, tijm en zeezout over de sugar snaps.
  2. Bak de sugar snaps 6-10 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel in 4 evengrote porties en serveer!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 93
  • Vetten : 6,2
  • Koolhydraten : 3,6
  • Eiwitten : 5,0

 

One Comment

  1. Een fijn eenvoudig recept wat de dagelijkse maaltijd net even wat lekkerder maakt. Voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*