Suikervrije chocolate chip koekjes.

Suikervrije chocolate chip koekjes

Als je dit recept voor suikervrije chocolate chip koekjes hebt geprobeerd wil je nooit meer anders! Koolhydraatarme en suikervrije chocolate chip koekjes stonden al een tijd op mijn lijstje om te maken. Vorige week had ik op een regenachtige dag eindelijk tijd gevonden om de koekjes te maken. Zoals jullie misschien al weten is het niet makkelijk om krokante koekjes te bakken als je geen suiker of bloem mag gebruiken. Ik besloot daarom smeuïge chocolate chip koekjes te maken in plaats van krokante koekjes. Ik heb hiervoor amandelmeel en erythritol gebruikt. Verder heb ik xanthaangom om de structuur van het deeg te verbeteren. Het resultaat: heerlijke smeuïge chocolate chipkoekjes met een zoete chocoladesmaak. Dit is mijn nieuwe favoriete recept voor koolhydraatarme koekjes!

Bereidingstips:
Met dit recept maak je ongeveer 12 chocolate chip koekjes. Bij de bereiding is het belangrijk dat je de koekjes niet te lang bakt. Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Kort na het bakken zijn de koekjes nog zacht, maar na 30 minuten afkoelen op een koelrek is de buitenkant krokant en binnenkant lekker smeuïg. Verder heb ik geen traditionele chocolate chips gebruikt, maar fijngesneden pure chocolade. Je kunt hiervoor de chocolade van het supermarkt huismerk gebruiken of van het merk Lindt. Let goed op dat de chocolade minimaal 85% cacao bevat.

Print
Suikervrije chocolate chip koekjes.

Suikervrije chocolate chip koekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 12 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks, Dessert
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

  • 170 gr amandelmeel
  • 110 gr erythritol
  • 100 gr gezouten roomboter
  • 90 gr pure chocolade, 85% cacao
  • 1 groot ei (L)
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl xanthaangom
  • 1/4 tl zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt vervolgens in een steelpannetje boven een laag vuur de gezouten roomboter.
  2. Doe de gesmolten boter en erythritol in een grote kom en klop met een elektrische mixer samen. Voeg het ei en de vanille extract toe en klop nogmaals precies 15 seconden met de elektrische mixer.
  3. Voeg vervolgens de amandelmeel, bakpoeder, xanthaangom en zout toe aan de kom en klop nogmaals met de elektrische mixer, totdat alle ingrediënten goed zijn gemengd. Vorm dan met de handen een deegbal en zet deze opzij.
  4. Snijd de pure chocolade in kleine stukjes en kneed deze met de handen door de deegbal. Vorm van de deegbal 12 deegballetjes en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Duw ten slotte met de handen of een vork de deegballetjes plat om koekjes te vormen. Bak de koekjes precies 10 minuten in de voorverwarmde oven. Als je de koekjes na het bakken uit de oven haalt zijn ze nog zacht, maar na 30-40 minuten afkoelen zijn ze krokant van buiten en smeuïg van binnen!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 197
  • Vetten: 18,7
  • Koolhydraten: 2,1
  • Eiwitten: 4,0

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*