Print
Suikervrije creme brulee met vanille en aardbeien.

Suikervrije crè­me brûlée

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd : 60
  • Porties: 4 schaaltjes
  • Categorie: Dessert
  • Cuisine: Franse

Ingrediënten

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd vervolgens het vanillestokje in de lengte doormidden. Gebruik de botte kant van je mes om in één keer de zaadjes uit het stokje te halen.
  2. Giet de slagroom in een steelpan en voeg de vanille en het vanillestokje toe. Verwarm de slagroom boven een middelhoog vuur tot net onder het kookpunt en laat dan 5 minuten afkoelen.
  3. Splits vervolgens de eieren en klop de dooiers samen met een snufje zout en Steviala kristal los.
  4. Verwijder het vanillestokje uit de slagroom en voeg de slagroom al roerend toe aan de kom met eidooiers. Schenk vervolgens het mengsel in 4 ramekin schaaltjes.
  5. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en schenk hier tot de helft kokend water in. Bak de crème brûlée 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de crème brûlée vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen. Bestrooi voor het serveren de bovenkant van de crème brûlée met Steviala Kristal Sweet en karamelliseer met een gasbrander of zet even onder de grill in de oven. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 schaaltje
  • Calorieën : 506
  • Vetten : 51,8
  • Koolhydraten : 3,8
  • Eiwitten : 7,1