Print
Lemon curd gezoet met erythritol.

Suikervrije lemon curd

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 20
  • Porties: ca. 350 gram
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • rasp van 2 grote citroenen
  • sap van 2 grote of 4 kleine citroenen (ca. 100 ml sap)
  • 50 gr erythritol
  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 2 eieren (M)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Rasp de citroenen en pers ze daarna uit. Afhankelijk van hoe groot je citroenen zijn, heb je 2 tot 4 citroenen nodig.
  2. Doe de rasp, sap, erythritol en roomboter in een hittebestendige kom. Vul een steelpan met een klein laagje water. Zet de kom erop en verwarm het steelpannetje met water. Door de stoom verwarm je ook de inhoud van de kom. Roer tijdens het smelten af en toe met een garde door.
  3. Klop met een vork de eieren los. Als alles is gesmolten en gemengd, voeg je beetje bij beetje de eieren toe. Klop met een garde in de kom tot de lemon curd begint in te dikken. De lemon curd is klaar als het de dikte heeft van kwark.
  4. Zet het vuur uit en schenk de lemon curd in een schaal of potje en dek af met een vershoudfolie. Tijdens het afkoelen zal de lemon curd nog wat verder indikken.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 el (15 gram)
  • Calorieën: 47
  • Vetten: 4,8
  • Koolhydraten: 0,1
  • Eiwitten: 0,6