Koolhydraatarme Surinaamse eiersalade.

Surinaamse eiersalade

Ook tijdens een koolhydraatarm of keto dieet kun je blijven genieten van een traditioneel ontbijt of lunch met brood en beleg. Dat laten we zien met de velen brood en cracker alternatieven op onze site. Een sneetje brood is niet compleet zonder lekker beleg. In de supermarkt bevatten de meeste hartige spreads toegevoegd suiker, wij maken ze daarom het liefst zelf. Onze favoriet is de eiersalade. Op onze website hebben we al een recept voor een zelfgemaakte eiersalade, maar met dit recept maak je de eiersalade net wat anders dan je gewend bent. Voor deze Surinaamse variant gebruiken we Surinaamse ingrediënten, zoals: sambal oelek en kerrie. Deze ingrediënten geven de eiersalade een pittig smaakje. Lekker voor op brood of voor bij de weekendborrel!

Surinaamse eiersalade maken

Voor het maken van deze eiersalade begin je net als bij ons andere recept met het koken van de eieren. Het aantal eieren dat je gebruikt is afhankelijk van hoeveel porties je wilt maken. De overige ingrediënten mengen we eerst met elkaar voordat we de stukjes ei eraan toevoegen. Wees voorzichtig met roeren want je wilt niet dat alle stukjes ei breken. De salade kun je vervolgens zeker 2 dagen in de koelkast bewaren. Ideaal als voedzame spread voor op een koolhydraatarm broodje of cracker.

Tip: Je kunt de eiersalade pittiger maken door extra sambal te gebruiken of chilivlokken te gebruiken.

Print
Koolhydraatarme Surinaamse eiersalade.

Surinaamse eiersalade

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt
  • Keuken: Surinaams

Schaal

Ingrediënten

  • 2 eieren (M of L)
  • 1 kleine sjalot
  • 1 el verse bieslook
  • 1 el verse platte peterselie
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1 tl kerrie
  • zout en peper naar smaak
  • 1/4 tl chilivlokken (optioneel)
  • 1 el verse bieslook (garnering)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Doe de eieren erin en kook ze ongeveer 6 minuten voor een zachte dooier en 8 minuten voor een hardgekookt ei. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water.
  2. Snijd ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk en snijd dan ook de verse bieslook en peterselie fijn.
  3. Meng in een klein kommetje de mayonaise, mosterd, sambal, kerrie, peper en zout. Voeg de fijngesneden sjalot en verse kruiden toe en roer nog eens goed.
  4. Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en snijd elk ei in kleinere stukjes. Voeg de stukjes ei toe aan het kommetje en roer voorzichtig door de saus.
  5. Garneer de eiersalade met verse bieslook en chilivlokken.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (voor 2 broodjes)
  • Calorieën: 300
  • Vetten: 25,7
  • Koolhydraten: 3,1
  • Vezels: 1,6
  • Eiwitten: 13,5
Koolhydraatarme Surinaamse eiersalade.

5 Reacties

  1. Heerlijk! Ik heb er hele dunne reepjes Puntpaprika doorheen gedaan voor meer volume. Lekker op geroosterde koolhydraatarme boterham

    Reageer
  2. Heerlijk maar voor de hoeveelheid mayo en de saus die het oplevert heb ik 3 eieren ipv 2 gebruikt en ik heb een klein augurkje fijngesneden en erdoor gedaan want het kwam voor mijn smaak een klein zuurtje tekort.

    Reageer
  3. Heel makkelijk om te maken en het smaakt heel lekker.

    Reageer
  4. super lekker, gezond en heel snel en makkelijk te maken!

    Reageer
  5. Anita van hemert

    heel erg bedankt ik heb het gemaakt en ik had het verdubbeld maar ik kwam nog te kort. zo lekker vonden ze het.ook heerlijk op toost.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*