Print
Koolhydraatarme Surinaamse eiersalade.

Surinaamse eiersalade

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt
  • Keuken: Surinaams

Schaal

Ingrediënten

  • 2 eieren (M of L)
  • 1 kleine sjalot
  • 1 el verse bieslook
  • 1 el verse platte peterselie
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl sambal oelek
  • 1 tl kerrie
  • zout en peper naar smaak
  • 1/4 tl chilivlokken (optioneel)
  • 1 el verse bieslook (garnering)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Doe de eieren erin en kook ze ongeveer 6 minuten voor een zachte dooier en 8 minuten voor een hardgekookt ei. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water.
  2. Snijd ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk en snijd dan ook de verse bieslook en peterselie fijn.
  3. Meng in een klein kommetje de mayonaise, mosterd, sambal, kerrie, peper en zout. Voeg de fijngesneden sjalot en verse kruiden toe en roer nog eens goed.
  4. Pel de eieren als ze zijn afgekoeld en snijd elk ei in kleinere stukjes. Voeg de stukjes ei toe aan het kommetje en roer voorzichtig door de saus.
  5. Garneer de eiersalade met verse bieslook en chilivlokken.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (voor 2 broodjes)
  • Calorieën: 300
  • Vetten: 25,7
  • Koolhydraten: 3,1
  • Vezels: 1,6
  • Eiwitten: 13,5

22 reviews