Print
Koolhydraatarme sushi bowl met gerookte zalm en avocado.

Sushi bowl met gerookte zalm

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 bowl 1x
  • Categorie: Lunch, Hoofdgerecht
  • Keuken: Japans

Schaal

Ingrediënten

Bowl:

  • 150 gr bloemkoolrijst
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr gerookte zalm(blokjes)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 avocado
  • 2 norivellen
  • 1/2 el sojasaus
  • 1/2 tl wasabi, optioneel

Saus:

  • 2 el mayonaise
  • 12 tl sriracha

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak in 2-3 minuten gaar. Breng de bloemkoolrijst op smaak met sojasaus, zout en peper
  2. Snijd vervolgens de avocado en gerookte zalm in blokjes. De komkommer kun je op twee manier bereiden. Je kunt de komkommer in blokjes snijden of slierten vormen m.b.v een spiraalsnijder. Snijd ten slotte de norivellen in kleine vierkantjes.
  3. Doe alle ingrediënten in een kom en serveer met wasabi en de sriracha mayo. De sriracha mayo maak je door 2 el mayonaise te mengen met een 1-2 tl sriracha. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bowl
  • Calorieën: 478
  • Vetten: 39,9
  • Koolhydraten: 9,3
  • Eiwitten: 16,6

22 reviews