Thaise biefstuksalade met groente en dressing.

Thaise biefstuksalade

Ondanks dat het geen saladeseizoen is, eet ik regelmatig als lunch of avondeten een koolhydraatarme maaltijdsalade. In de winter kies ik wel vaak voor een salade met een iets rijkere of pittigere smaak. Een goed voorbeeld van zo’n maaltijdsalade is deze Thaise biefstuksalade. De salade bestaat uit gemarineerde biefstukreepjes, romaine sla, komkommer, paprika en pinda’s en wordt geserveerd met een dressing van sojasaus, vissaus en gember. Met als resultaat een gezonde maaltijdsalade bomvol smaak. Met dit recept maak je een Thaise biefstuksalade voor twee personen. Een portie bevat maar liefst 41,5 gr eiwit en slechts 10,4 gr koolhydraten. 

Tips:
Je kunt deze Thaise biefstuksalade serveren als lunch of als hoofdgerecht bij het avondeten. Geen fan van biefstuk? Maak de salade dan met gemarineerde kipreepjes. Een andere optie is om het vlees te vervangen door een vegetarisch alternatief, zoals tempeh of tofu. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Meer inspiratie opdoen voor het avondeten? Bekijk dan onze lijst met koolhydraatarme hoofdgerechten.

Print
Thaise biefstuksalade met groente en dressing.

Thaise biefstuksalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 75
  • Totale tijd: 90
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Thais

Schaal

Ingrediënten

Marinade

  • 2 tl geraspte gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl gehakte lemon grass (Go-Tan)
  • 1/2 sjalot, heel fijn gesneden
  • 2 el vissaus
  • optioneel: 1 tl honing

Salade

  • 300 gr biefstuk
  • 200 gr romaine sla
  • 1 sjalot
  • 2 stengels bosui
  • handje verse munt
  • 1 rode of groene paprika’s
  • 1 komkommer
  • 3 el pinda’s of cashewnoten
  • 30 gr boter voor bakken of braden

Dressing

  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • 1 tl geraspte gember
  • optioneel: 1 tl honing

Bereidingswijze

  1. Voeg om de marinade te maken de gember, knoflook, lemon grass, sjalot en vissaus toe aan een blender en zet deze aan totdat alles goed is gemengd. Pak vervolgens een vershoudbakje en doe hier de biefstuk in. Giet de marinade over de biefstuk en sluit het bakje. Doe het bakje in de koelkast en laat de marinade minimaal een uur intrekken.
  2. Snijd vervolgens op een grote snijplank de romaine sla, bosui, komkommer, paprika, munt, sjalot en pinda’s in kleine stukjes en verdeel dit over twee kommetjes.
  3. Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast en laat het 15 minuten rusten op kamer temperatuur. Verwarm vervolgens de boter in een koekenpan en voeg als het schuim verdwijnt de biefstuk toe aan de pan. Bak de biefstuk 2-3 minuten per kant of naar wens rare, medium of well done.
  4. Maak ondertussen de dressing door de sojasaus, vissaus, limoensap en gember in een klein kommetje goed te mengen. Snijd dan de gebakken biefstuk in reepjes en verdeel dit samen met de dressing over de twee kommetjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje
  • Calorieën: 348
  • Vetten: 15,4
  • Koolhydraten: 10,4
  • Eiwitten: 41,5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*