Print
Rode curry met zalm en bloemkoolrijst.

Thaise rode curry met zalm

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Diner
  • Keuken: Thaise

Schaal

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm gember of 1,5 tl gemberpoeder
  • 1 baby paksoi of shanghai paksoi
  • 2 zalmfilets (ca. 300 gr)
  • 1 el kokosolie
  • 1 el ghee
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 4 el rode currypasta
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1/2 limoen
  • 100 gr sugar snaps
  • 100 gr doperwten
  • 50 gr bamboescheuten, uit blik
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 lente-ui
  • verse koriander of thaise basilicum
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de gember in kleine stukjes. Maak vervolgens de paksoi schoon en snijd deze in grove stukken.
  2. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Kruid de zalmfilets met peper en zout en zet even opzij. 
  3. Verhit een eetlepel kokosolie en eetlepel boter in de pan. Bak de zalmfilets 3 minuten aan beide kanten op hoog vuur. Haal de zalmfilets uit de pan en zet opzij. 
  4. Voeg in dezelfde pan de knoflook, ui en gember toe en fruit op laag vuur voor ca. 3 minuten. Roer de tomatenpuree, currypasta en de kruiden er doorheen. Breng op smaak met peper en zout. 
  5.  Voeg de kippenbouillon vervolgens met de limoensap toe aan de pan. Roer de inhoud van de pan goed door elkaar en voeg dan de gesneden paksoi, sugar snaps, bamboescheuten en doperwten toe. Roerbak 2 minuten mee. 
  6. Doe de kokosmelk erbij en breng in zijn geheel aan de kook. Proef of je de curry sterk genoeg vindt en voeg anders nog wat extra currypasta of chilivlokken toe.
  7. Als het kookt leg je de zalm in de saus en zet je het vuur lager. Laat nog even sudderen, totdat de saus de gewenste dikte heeft of tot de zalm gaar is. 
  8. Wok ondertussen de bloemkoolrijst gaar. Voeg hiervoor een el olijfolie toe aan een wokpan of koekenpan en zet de pan boven een middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak binnen 3 minuten beetgaar.
  9. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes. Verdeel de rijst en curry over 2 borden en garneer met lente-ui, verse koriander of Thaise basilicum en chilivlokken. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 729
  • Vetten: 52,4
  • Koolhydraten: 19,2
  • Vezels: 7,4
  • Eiwitten: 41,5

22 reviews