Print
Tilapiafilets met krokante paneerlaag op een bedje van sperziebonen en citroenpartjes.

Tilapiafilet met amandelkorst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 filets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 4 tilapiafilets (150 gr per stuk)
  • 1 middelgroot ei
  • 120 gr gemalen amandelen of amandelmeel
  • 80 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 gr bloem
  • 45 gr boter
  • 4 citroenpartjes
  • 4 takjes peterselie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl citroenpeper
  • zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Klop in een kom het middelgrote ei los. Voeg de citroenpeper en knoflookpoeder toe aan de kom en meng. Ze de kom apart. Pak nu een andere kom en meng hierin de amandelmeel met 40 gr Parmezaanse kaas.
  2. Bestuif de tilapiafilets met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Dompel de tilapiafilets eerst in het ei mengsel en dan in het amandel mengsel.
  3. Smelt de boter in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Bak de tilapiafilets in gesmolten boter goudbruin aan beide kanten, 2-3 minuten per kant. Zet het vuur iets lager en bestrooi de filets met zout naar smaak. Bestrooi de tilapia filets met de resterende Parmezaanse kaas en bak ze verder totdat Parmezaanse kaas gesmolten is, ongeveer 5 minuten.
  4. Server de tilapia filets met de citroenpartjes en de peterselie takjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 filet
  • Calorieën: 484
  • Vetten: 31,1
  • Koolhydraten: 6,0
  • Eiwitten: 43,4
Copy link