Tiramisu chiapudding met cacao.

Tiramisu chiapudding

Een toetje als ontbijt! Deze tiramisu chiapudding smaakt precies als een tiramisu dessert, maar dan gezonder. De chiapudding maken we van Griekse yoghurt, koffie, chiazaad en cacaopoeder. Het is makkelijk te bereiden, snel klaar en ideaal om mee te nemen.

Hoe maak je deze luxe chiapudding?

Tiramisu is een Italiaans dessert dat onder andere gemaakt wordt van mascarpone, koffie en cacao. De belangrijkste smaken voegen we ook aan dit ontbijtje toe, maar we laten de amandellikeur achterwege. Hiervoor gebruiken we amandelmelk. De mascarpone vervangen we door een Griekse yoghurt. We gebruiken 1 shot espresso, maar je kunt er ook 2 gebruiken als je van een sterkere koffiesmaak houdt. De mascarpone vervangen we door Griekse yoghurt. Gebruik 1 shot espresso, of 2 als je van een sterkere koffiesmaak houdt. De chiapudding is sneller klaar als je deze in een blender mengt. Voeg de yoghurt, amandelmelk en espresso samen in de blender. Laat het mengsel vervolgens 2 uur in de koelkast staan en maak het af met een beetje cacao.

Tips

Wil je dit ontbijt verrijken met extra eiwitten? Vervang de cacaopoeder dan door een chocolade eiwitpoeder of meng vanille-eiwitpoeder door de chiapudding. Ik hoop dat jullie het een lekker ontbijtje vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijtrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Tiramisu chiapudding met cacao.

Tiramisu chiapudding

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Totale tijd: 125
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Meng het chiazaad met de melk, 150 g Griekse yoghurt, espresso, erythritol en vanille-extract in een blender. 
  2. Schep over in 2 glazen potten of schaaltjes en verdeel de overgebleven  yoghurt over de chiapudding in de glaasjes
  3. Zet in de koelkast voor minimaal 2 uur of het liefst een hele nacht.
  4. Strooi de cacao over de yoghurt en serveer direct


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 361
  • Vetten: 27,7
  • Koolhydraten: 7,7
  • Vezels: 10,3
  • Eiwitten: 14,8
Tiramisu chiapudding met cacao.

5 Reacties

  1. hoi,

    is het de bedoeling dat de chiazaad vermalen wordt of moeten ze heel blijven?

    Reageer
    • De zaadjes moeten niet worden vermalen, je mengt puur en alleen even in de machine, zodat alles goed is gemengd, je kunt het ook met een garde doen of elektrische mixer!

      Reageer
  2. het recept ziet er lekker uit. ik verdraag chiazaad niet. is er iets anders wat ik kan gebruiken in plaats van chiazaad?

    Reageer
  3. Lijkt mij echt een super lekker recept!! maar hoeveel griekse yoghurt gaat er in? bovenin staat 300 bij de ingrediënten en dan bij bij de bereidingswijze 150gram.

    Reageer
    • Hi Laura,

      Je mengt 150 gram van de yoghurt met de chiazaad en amandelmelk en de rest van de yoghurt doe je op het eind over de pudding!

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*