Print
Portie traditionele Griekse salade met komkommer, tomaat en feta.

Traditionele Griekse salade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 15 minuten
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht
  • Keuken: Griekse

Schaal

Ingrediënten

  • 3 grote rijpe tomaten
  • 2 komkommers
  • 1 kleine rode ui
  • 100 gr rucola
  • 60 ml olijfolie
  • 20 ml citroensap
  • 1 1/2 tl gedroogde oregano
  • 150 gr verkruimelde feta kaas
  • 6 zwarte Griekse olijven

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de tomaten en komkommer in blokjes. Snipper vervolgens ook de rode ui en doe de ingrediënten in de grote kom. Voeg de rucola, olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper toe aan de kom meng de inhoud van de kom door elkaar.
  2. Verkruimel vervolgens de feta in kleine stukjes en voeg dit toe aan de kom. Verdeel de salade in 4 porties. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de salade
  • Calorieën: 260
  • Vetten: 23,2
  • Koolhydraten: 5,3
  • Vezels: 1,9
  • Eiwitten: 8,1
Copy link