Heerlijke muffins laag in koolhydraten gemaakt van amandelmeel, roomkaas en blauwe bessen.

Vanille blauwe bessen muffins

Heerlijk koolhydraatarm snack recept:

Deze heerlijke blauwe bessen muffins hebben een zoete en nootachtige smaak door de amandelmeel. Met dit recept kun je ongeveer 12 grote muffins bakken. Om de muffins nog lekkerder te maken kan je het ook serveren met een toefje light slagroom! Naast dit standaard recept kan je natuurlijk ook van alles toevoegen aan je cake of muffins. Bijvoorbeeld kokos, pecannoten of een beetje sterke oplos koffie om zo je eigen smaak variaties te maken. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten. Ben je een echte muffin fan? Neem dan ook eens een kijkje bij onze andere koolhydraatarme muffin recepten.

Bekijk hoe je deze heerlijke muffins kunt maken op ons youtube kanaal:

Print
Heerlijke muffins laag in koolhydraten gemaakt van amandelmeel, roomkaas en blauwe bessen.

Vanille blauwe bessen muffins

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 12 muffins 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Amerikaanse

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens in een kom de 5 eieren, 3 el stevia en 1 tl vanille aroma goed door elkaar. Voeg dan de 200 gram roomkaas toe aan de kom en meng tot een glad mengsel.
  2. Voeg dan de amandelmeel, bakpoeder, kaneel, boter en het snufje zout toe en klop dit tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette muffintray en verdeel over de muffins vervolgens de extra pure chocolade en blauwe bessen. Bak de muffins 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze na het bakken even afkoelen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin
  • Calorieën: 192
  • Vetten: 14,2
  • Koolhydraten: 3,4
  • Eiwitten: 6,7
Heerlijke muffins laag in koolhydraten gemaakt van amandelmeel, roomkaas en blauwe bessen.

23 Reacties

  1. Ik heb ze net gemaakt. Heerlijk! De chocolade en bosbessen maken ze lekker smeuïg.
    Ik krijg ze alleen niet goed los van het papiertje, de onderkant blijft er heel erg aan plakken waardoor je de muffin niet heel uit het papier krijgt.
    Hoe zou dit kunnen komen?

    Reageer
    • Ik heb eens gezien dat ze in de bakvorm dus tussen de bakvorm en het papiertje wat rijstkorrels deden om te voorkomen dat het papiertje te vast plakt.

      Reageer
  2. Heb ze net gemaakt ze zijn heerlijk
    Kan alleen geen foto plaatsen

    Reageer
  3. Super lekker, heb de chocolade en kaneel weggelaten. Wel heb ik amandel aroma toegevoegd. Ze zijn zo lekker dat ik maar heb gewacht met volgende maken om ze in te vriezen, anders waren die ook op geweest haha.

    Reageer
  4. Écht lekkere muffins.
    Ik ben geen keukenprinses maar zelfs mij is het gelukt!
    Fijn dat er zo weinig koolhydraten in zitten.
    Ik had geen chocolade maar heb er een eetlepel cacaopoeder bij gedaan; ging prima.
    En met die bessen worden ze lekker smeuïg.
    Mijn complimenten voor deze fijne site! 🙂

    Reageer
  5. Lekker hoor. Ik was de chocolade vergeten maar wel wat gehakte pecannoten erdoor.

    Reageer
  6. Tip : white lady roomkaas bij AH € 0,69 200 gram .

    Reageer
  7. Lijkt me een lekker recept. Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk zie ik daar boter bijstaan. Bij het filmpje wat erbij hoort wordt er geen boter gebruikt. Moet het er nu wel of niet in?

    Reageer
  8. Wooww wat zijn ze lekker!! Ze zijn gelijk goed gelukt en had niet verwacht dat ze zo lekker zouden zijn.

    Reageer
    • Hoi,ik zie bij een hoop gerechten roomkaas voorbij komen, mag ik vragen welke roomkaas jullie gebruiken

      MVG,marco

      Reageer
      • Hi Marco,

        Ik gebruik zelf vaak Philadelphia naturel, maar je kunt ook zuivelspread van het supermarkt huismerk gebruiken.

        Groetjes,

        Quint

        Reageer
  9. Dank u wel voor deze hèèrlijke muffin, hij smaakt niet alleen geweldig , hij ziet er even mooi en lekker uit als op uw foto, wat niet zo dikwijls is bij koolhydraatarme baksels, ook valt de smaak dikwijls tegen, maar deze zijn echt super, ik had nog een half theelepeltje speculaaskruiden van Jonnie Boer bij gedaan, heerlijk en zo smeuig

    Reageer
  10. Leuk. Ik ga ze nu proberen als ontbijt.

    Reageer
  11. Wat een heerlijk recept. Middagje aan het bakken geweest. Ook een cake en koekjes gebakken dus heb weer voorraad om gezond te snoepen. Alles smaakt verrukkelijk. Kga zeker nog meer recepten gebruiken.

    Reageer
  12. Beste Quint, dank je wel voor de vele lekkere recepten! We hebben er veel aan hier thuis…

    Dit weekend zou ik deze muffins wel willen maken, weet jij misschien of ik ze in kan vriezen? 12 muffins met z’n tweetjes is wel erg veel… 😉

    Ik hoor je graag!

    Reageer
    • Hi Simoon,

      Bedankt, dat is super leuk om te horen! Je kunt de muffins invriezen. Je kunt eventueel ook 6 muffins te maken door de helft van de ingredienten te gebruiken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  13. Hoe lang kan je dit goed houden?

    Reageer
  14. Echt een aanrader. Gemakkelijk om te maken en super lekker.
    Volgende keer doe ik er juist iets meer zoetstof in, aangezien mijn vriend niet low carb is en het voor hem iets zoeter mocht. Maar top recept, maak ik zeker nog eens!

    Reageer
  15. Oh my god. Deze moet je gewoon proberen! Echt niet moeilijk om te maken en ze smaken OVER heerlijk! Super recept voor Keto/ Low Carb. Heb al veel receptjes van de pagina geprobeerd en nog niets is tegen gevallen. Super Tevreden!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*