Een lekker koolhydraatarm nagerecht, vanille kokos ijs. Dit is een heerlijk nagerecht of snack voor op een warme Zomerse dag. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!
Tip: Maak je zelfgemaakte koolhydraatarme ijsje nog lekkerder door een van de calorievrije sauzen van Franky’s Bakery erbij te serveren. Bekijk de sauzen van Franky’s en erythritol of stevia in onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl
Print
Vanille kokos ijs
- Bereidingstijd: 240 minutes
- Totale tijd: 480 minutes
- Porties: 5 porties 1x
- Categorie: Dessert, Snacks
Schaal
Ingrediënten
- 2 blikjes volvette kokosmelk
- 1 tl vanille aroma
- erythritol of stevia naar smaak
Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze
- Laat de blikjes kokosmelk 4 uur opstijven in de koelkast. Haal na 4 uur de blikjes uit de koelkast. Verwijder de deksel en laat de overgebleven vloeistof in de blikjes uitlekken.
- Doe dan het overgebleven kokosvet samen met de zoetstof en vanille aroma in een blender en mix tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een plastic vershoudbakje en plaats het bakje in de vriezer.
- Haal na 45 minuten het bakje uit de vriezer en roer het mengsel dan nog een keer goed door elkaar. Het roeren zorgt ervoor dat het een dik en romig mengsel blijft. Herhaal dit totdat het bakje 4 uur in de vriezer heeft gezeten.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/5
- Calorieën: 252
- Vetten: 24,2
- Koolhydraten: 2,5
- Eiwitten: 3,2
