Print
Poké bowl met tofu en bloemkoolrijst.

Vegan poké bowl met tofu

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Bowl

  • 350 gr tofu
  • 1/2 el sesamolie
  • 2 el tamari of sojasaus
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el passata (tomatenpulp)
  • zout en peper naar smaak
  • 4 radijsjes
  • 1 avocado
  • 2 stengels lente-ui
  • 2 grote wortelen of 100 gr peen julienne
  • 25 gr veldsla
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 el sesamzaad

Saus


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Laat de tofu uitlekken en dep droog. Snij in blokjes en voeg deze toe aan een grote mengkom
  2. Maak een marinade van de sesamolie, tamari, gemberpoeder, chilivlokken, knoflook (geperst), passata, peper en zout. Schenk de marinade over de tofu en roer goed. Laat minimaal 20 minuten marineren. Roer tussendoor een paar keer zodat de tofu van alle kanten gemarineerd is. 
  3. Bak de bloemkoolrijst in een koekenpan in ca. 2 minuten beetgaar. Laat de bloemkoolrijst goed afkoelen.
  4. Snij ondertussen de radijs, avocado en lente ui in schijfjes. Schil de buitenkant van de wortel af en schil of gebruik een keukenmachine om van de wortel slierten te maken of gebruik kant-en-klare peen julienne.
  5. Bak de tofu rondom goudbruin en laat afkoelen. Maak vervolgens de saus door de sojasaus, sesamolie, suikervrije siroop en sesamzaad met elkaar te mengen. 
  6. Ga verder met de opmaak van de bowl. Verdeel de tofu, radijsjes, avocado, wortel en veldsla over de twee borden. Garneer met de lente ui en sesamzaad. Serveer de bowl met de zelfgemaakte saus.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bowl
  • Calorieën: 507
  • Vetten: 33,5
  • Koolhydraten: 13,1
  • Vezels: 10,9
  • Eiwitten: 31,8

22 reviews