Visschotel met tomatensaus en kabeljauw.

Visschotel met tomatensaus

Het is weer tijd voor een lekker ovenschotel recept! Dit keer hebben wij een zomerse visschotel met tomatensaus gemaakt. Deze Italiaanse visschotel met kabeljauw is super lekker, voedzaam en gezond. Een visschotel wordt vaak gemaakt met een roomsaus. Wij hebben echter gekozen om onze schotel te maken met een zelfgemaakte tomatensaus. Door de tomatensaus blijft de vis mals en krijgt het een lekker fris smaakje. Dit maakt het een ideaal gerecht voor op een warme zomerdag. Bij de schotel serveer je voor een extra frisse smaak een simpele dressing van citroen en olijfolie. De combinatie van kabeljauw, tomatensaus, mozzarella en citroen is hemels! Bij het maken van deze scotel hebben wij ook op de koolhydraten gelet. Zo bevat een portie slechts 9,3 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van deze visschotel genieten als je een koolhydraatarm dieet volgt.

Tips:
Met dit recept maak je een visschotel voor 4 personen. Bij de visschotel kun je eventueel een frisse salade of een ander bijgerecht serveren. De schotel kun je na bereiding in de koelkast bewaren en eventueel later nog een keer in de oven opwarmen. Het is dus ook mogelijk om de schotel een dag eerder klaar te maken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ovenschotel recepten.

Print
Visschotel met tomatensaus en kabeljauw.

Visschotel met tomatensaus

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 blikken gepelde tomaten (800 gr)
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 4 el olijfolie
  • 500 gram kabeljauw
  • 250 gr mozzarela (bol)
  • 1/2 citroen
  • 1 takje peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de gepelde tomaten uit blik toe aan een grote soeppan en pureer dit fijn met een staafmixer. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper en voeg 2 el olijfolie en de geperste knoflook toe. Breng de saus aan de kook en kook ca. 5-10 minuten, totdat de saus goed is ingedikt.
  2. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en voeg de roosjes toe aan een pan gevuld met water. Voeg dan ook het bouillonblokje toe en breng het water aan de kook. Kook de bloemkool ca. 10 minuten beetgaar en laat het water daarna uitlekken.
  3. Voeg de tomatensaus toe aan een grote ovenschotel en plaats de kabeljauw in de saus. Breng de kabeljauw en saus op smaak met zout en peper. Voeg dan ook de bloemkoolroosjes toe. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel dit gelijkmatig over de schotel.
  4. Bak de visschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Rasp ondertussen de citroen en snijd de peterselie fijn. Voeg dit samen met de resterende olijfolie toe aan een kom en meng goed door elkaar. Verdeel de schotel na het bakken in 4 porties en serveer met de citroen-olijfolie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 400
  • Vetten: 23,6
  • Koolhydraten: 9,3
  • Eiwitten: 35,3
Visschotel met tomatensaus en kabeljauw.

1 reactie

  1. Erg smakelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*