Heerlijke salade met fricandeau, rucola en tonijn.

Vitello tonnato

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, Vitello tonnato!

Vitello tonnato is een Italiaans gerecht dat bestaat uit plakjes kalfsvlees geserveerd met een tonijnsaus. Ik heb een persoonlijke draai aan het recept gegeven en de plakjes kalfsvlees vervangen met fricandeau. Verder heb ik in plaats van tonijnsaus een tonijnsalade gebruikt en het gerecht gegarneerd met rucola en cherrytomaten. Het eindresultaat zag er mooi uit en smaakte super goed! De salade is heerlijk om te serveren als lunch in de zomer of als voorgerecht voor je gasten. Daarnaast ziet het er zeer smakelijk uit en is het eenvoudig klaar te maken! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Heerlijke salade met fricandeau, rucola en tonijn.

Vitello tonnato

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd : 10
  • Porties: 2 porties
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht
  • Cuisine: Italiaanse

Ingrediënten

  • 185 gr tonijn in water uit blik
  • 3 el mayonaise
  • 3 el kappertjes
  • citroensap naar smaak
  • 75 gr rucola
  • 200 gr fricandeau
  • 50 gr cherrytomaten

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verdeel de fricandeau over twee borden. Pureer de tonijn en de mayonaise met de staafmixer. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Verdeel het tonijnmengsel over de fricandeau en doe de rucola, kappertjes en tomaat tot slot over de vitello tonato.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/2
  • Calorieën : 364
  • Vetten : 22,6
  • Koolhydraten : 1,6
  • Eiwitten : 36,4

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*