Warme chiapudding met chocolade en hazelnoten.

Warme chiapudding met cacao en hazelnoten

Nu de winter echt begonnen is, krijgen we weer trek in warme en voedzame ontbijtjes, zoals pap. Eerder deelden we al recepten voor koolhydraatarme ontbijtpap gemaakt van zaden, maar wist je dat je ook chiapudding warm kunt maken? De warme chiapudding maken we van chiazaad, cacao, hazelnootpasta en hazelnoten. Een echt verwen ontbijtje dat ook nog eens super gezond is!

Warme chiapudding maken

Chiazaad is een goede bron van plantaardig eiwit. Het bevat rond de 20 gram eiwitten per 100 gram. Naast dat chiazaad rijk is aan eiwitten, bevat het ook veel van de gezonde omega 3-vetzuren en vezels. De vezels in de chiazaad zorgen ervoor dat dit ontbijtje de bloedsuiker stabiel houdt. Zowel chiazaad als cacao bevatten veel antioxidanten. Antioxidanten verwijderen vrije radicalen in het lichaam en beschermen hierdoor tegen ziektes.

Een koude chiapudding maak je door de zaadjes een nachtje te weken in (plantaardige) melk. Een warme chiapudding maak je een stuk sneller klaar, want je hoef de zaadjes niet te weken. Voor de warme chiapudding meng je alle ingrediënten in een steelpannetje en verwarm je dit op middelhoog vuur. Als alles is ingedikt, zet je het vuur uit en laat je de chiapudding 5 minuten rusten. Daarna is de chiapudding klaar om er heerlijke toppings aan toe te voegen. We gebruiken in dit recept een topping van koolhydraatarme hazelnootpasta en hazelnoten. Dit geeft de chiapudding de wel bekende smaak van hazelnoten chocoladepasta.

Tips
Je kunt in dit recept de cacao ook weglaten als je niet zo veel houdt van chocolade in de ochtend. Met de noten, notenpasta en fruit kun je ook variëren. Gebruik de ingrediënten die jij lekker vindt. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Warme chiapudding met hazelnoot en cacao

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 schaaltje 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Voeg de amandeldrink toe aan een steelpannetje en verwarm de melk boven een laag vuur. Voeg de cacao, kaneel, eiwitpoeder en de MCT-olie toe. Warm dit al roerend op. Zet het vuur iets hoger en voeg het chiazaad en hennepzaad toe.
  2. Als alles goed is gemengd en de pap zachtjes kookt, zet je het vuur uit en doe je de deksel op de pan. Laat de pap in het pannetje 5 minuten rusten en indikken.
  3. Snijd ondertussen de hazelnoten in grove stukken. Warm de pudding kort op, breng op smaak met een snufje zout en schenk in een kom.
  4. Garneer de pudding met de stukjes hazelnoot, hazelnootpasta en eventueel wat hennepzaad en blauwe bessen of kokossnippers.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 478
  • Vetten: 34,9
  • Koolhydraten: 5,7
  • Vezels: 14,8
  • Eiwitten: 27,6
Warme chiapudding met chocolade en hazelnoten.

3 Reacties

  1. Heerlijk verwarmend ontbijt. Blij dat ik deze site ontdekt heb 🙂






    Reageer
  2. Heerlijk ontbijtje!
    Met chocolade eiwitpoeder en cacao was het heerlijk chocoladig hmmm
    ik heb wel meer amandelmelk gebruikt omdat het te dik was. Maakt het voor de koolhydraten wat uit als je de chocoladepasta weglaat?






    Reageer
  3. een heerlijk ontbijt .
    in plaats van hennepzaad lijnzaad gebruikt en in plaats van hazelnootpasta pindakaas gebruikt .
    Echt een top ontbijt






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*