Print
Witlofsalade met ei en dressing.

Witlofsalade met ei

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie(s) 1x
  • Categorie: Lunch, Voorgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witlof (250 gr)
  • 1/2 stengel selderij
  • 2 eieren
  • 25 gr oude kaas
  • handje walnoten
  • 15 gr zilveruitjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 tl kerriepoeder

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze in 7 minuten zacht of in 8 minuten hard. Maak ondertussen de stronkjes witlof schoon en snijd de onderkant eraf. Halveer de stronken, verwijder de bittere kern en snijd de witlof in reepjes.
  2. Snijd vervolgens de selderij in stukjes, oude kaas in blokjes en hak de walnoten in kleinere stukken. Voeg de oude kaas, zilveruitjes, walnoten, selderij en witlof toe aan een kom en meng dit goed door elkaar. Pel dan de eieren, snijd deze door tweeën en voeg dit ook toe aan de kom.
  3. Maak nu de dressing door in een kleine kom de mayonaise, yoghurt, mosterd en kerriepoeder door elkaar te mengen. Bestrooi de salade met fijngehakte bieslook en serveer met de dressing. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 380
  • Vetten: 30,2
  • Koolhydraten: 8,0
  • Vezels: 4,0
  • Eiwitten: 16,9
Copy link