Print
WItlofschotel met gehakt en kaassaus

Witlofschotel met gehakt

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingredi├źnten

  • 300 gr (mager)rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr witlof
  • 1 rode paprika
  • 100 gr gerookte ham
  • 100 gr geraspte kaas
  • 75 gr roomkaas
  • 150 ml kookroom
  • 1 el mosterd
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: lente-ui

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd op een snijplank de ui en paprika in kleine stukjes. Pak vervolgens de witlof, verwijder de buitenste bladeren en de uiteindes eraf. Snijd elke stronk doormidden en verwijder met een scherp mesje de bittere kern. Snijd de witlof ten slotte in kleinere stukjes.
  2. Verwarm een el olijfolie in een grote hapjespan en voeg de gesneden ui toe. Bak de ui totdat het begint te verkleuren en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt in ca. 3-5 minuten gaar en voeg dan de gesneden paprika en witlof toe. Bak de groente 5 minuten mee en laat daarna het overtollige vocht in de pan uitlekken. Snijd dan de gerookte ham in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gehakt en de groente in de pan.
  3. Pak nu een kleine steelpan en verwarm hierin de kookroom, roomkaas en geraspte kaas. Zet het vuur laag en breng dit aan de kook. Kook de kaassaus totdat de geraspte kaas in het pannetje is gesmolten. Haal dan het pannetje van het vuur en voeg al roerend de mosterd toe.
  4. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschotel en breng op smaak met zout en peper. Schenk vervolgens de kaassaus over het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte mozzarella. Bak de witlofschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer de witlofschotel na het bakken eventueel met gesneden lente-ui.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorie├źn: 473
  • Vetten: 33,5
  • Koolhydraten: 8,9
  • Vezels: 1,8
  • Eiwitten: 33,9
Copy link