Koekjes met witte chocolade en macademia

Witte chocolade macademia koekjes

Het is weer tijd voor een lekker snack recept! Dit keer heeft Anne deze heerlijke witte chocolade macademia koekjes voor ons gemaakt. De koekjes hebben een heerlijke zachte binnenkant en krokante buitenkant. De macademia’s geven de koekjes een heerlijke volle crunch die perfect combineert met de witte chocolade. Kortom heerlijke koekjes voor bij een kopje koffie of thee.

Witte chocolade macademia koekjes maken
Deze heerlijke koekjes zijn gemaakt van amandelmeel, kokosmeel en gezoet met erythritol. Hierdoor zijn de koekjes koolhydraatarm, glutenvrij en keto proof. Verder hebben we heerlijke krokante macademia’s en witte chocolade van Balance door het beslag gespateld. De macademia’s hebben we eerst even geroosterd. Hierdoor krijgen ze een extra crunch, als je meer van de rauwe smaakt houdt, kun je deze stap ook overslaan.

Tips
Je kunt de koekjes maken met Balance witte chocolade of echte chocolade druppels, zoals die van Xucker. De koekjes blijven na het bakken zeker een paar dagen goed in de koelkast. Het is ook mogelijk om ze in te vriezen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koek recepten.

Print
Koekjes met witte chocolade en macademia

Witte chocolade macademia koekjes

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 16 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Verdeel vervolgens de macademia noten gelijkmatig over een ovenschaal. Bak de noten ca. 10 minuten in de oven en laat ze daarna buiten de oven afkoelen.
  2. Pak nu een kom en voeg de zachte roomboter toe. Klop de roomboter met een elektrische mixer luchtig op en voeg tijdens het mixen de erythritol en het ei toe. Voeg dan ook het meel, vanille extract, bakpoeder en xanthaangom toe. Mix vervolgens alles goed door elkaar.
  3. Hak nu de macademia noten en de witte chocolade (als je een reep gebruikt) in stukken en spatel dit door het beslag. Dek de kom af en laat het deeg minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm vervolgens de oven weer voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en vorm van het deeg 16 bolletjes. Verdeel 8 bolletjes over de bakplaat en druk dit aan tot ca. 1 cm dikte.
  5. Bak de koeken 8 minuten in de oven en draai de bakplaat dan om, zodat de andere koeken dan achter in de oven kom te zitten. Bak dan nog eens 2 tot 4 minuten, bij dunne koeken kan 2 minuten al genoeg zijn. Houd de oven dus goed in de gaten.
  6. Laat de koeken afkoelen en herhaal stap 4 en 5 voor het resterende deeg. De koeken blijven zeker 5 dagen goed in de koelkast of maximaal 3 maanden als je ze invriest.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje (1/16)
  • Calorieën: 146
  • Vetten: 13,8
  • Koolhydraten: 1,1
  • Eiwitten: 2,8
Koekjes met witte chocolade en macademia

1 reactie

  1. Vanmiddag gemaakt en wat zijn ze heerlijk! Ik gooi ze meteen in de vriezer, want dit komt anders niet goed. Ik heb ze gemaakt met gewone bakpoeder en zonder die gom. Dit is gelukkig goed gekomen. Deze is zeker ook weer voor herhaling vatbaar. Net zoals de New York cheesecake en de chocolade cake. Deze recepten maakt kha echt leuk! Bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*